Boende och resa

Stanna en natt och lär känna Lund. Med över 1 600 hotellrum att välja mellan finns det något för alla smaker och plånböcker.

Nära till Lund

Med tåget kommer du rakt in i de centrala delarna av staden. Malmö Airport ligger ungefär 25 minuter härifrån och tvärs över sundet finns också Kastrup - Copenhagen Airport som är Köpenhamns internationella flygplats och Nordens största flygplats. Från Copenhagen Airport tar du dig lätt till Lund med Öresundstågen.

När du väl är här kan cykel eller till fots vara två av de enklaste sätten att uppleva Lund på.

Tåg och resenärer på perrong vid Lund C

Resa med tåg och buss

Lunds centralstation ligger mitt i stan, vilket gör tåg till det kanske bästa alternativet för att resa hit. Här kan du läsa mer om att köpa biljett och det som rör din tågresa.

Alltid något på gång i Lund

Vad vill du hitta på idag? I Lund hittar du ett rikt urval av evenemang och aktiviteter.

Låt dig inspireras av vad som händer just nu eller vad som är på gång längre fram. Ta en titt i vår evenemangskalender!


Folksamling i sal med högt i tak

Mer att upptäcka!

Välkommen till stan! Bland trivsamma shoppingstråk och mysiga caféer finns det mycket att uppleva. Gå till listan som ger dig tips på vad du inte ska missa.

AKTUELLT

Ring oss, skicka e-post, chatta med oss eller ta kontakt via våra sociala medier! Vi finns här för de frågor du har eller material du önskar få hjälp att skaffa.

AKTUELLT

Det finns flera platser runt om i Lunds kommun där du kan hämta en Lundkarta och annat informationsmaterial - Kulturen, Hotel Concordia, Scandic Star, Högevall, Kommunhuset Kristallen, Medborgarcenter i Dalby, Genarp och Veberöd, Källby Camping (endast under sommaren).