Husbil och camping

För dig som kommer till Lund med husbil eller för dig som vill hitta ut och campa i det fria.

Kring en lång grusgång tornar grönska upp sig. Till höger om gången följer ett staket i trä som inhägnar ett vattendrag.
Höjeådalen

Ställplats Romeleåsens GK

Romeleåsens GK erbjuder ställplatser intill golfbanan. Här finns 14 platser med el och i anslutning finns även toalett och dusch.
Till ställplatsen

24-timmarsparkering för husbilar

24-timmarsparkering för husbilar finns på Slåttervägen, Ulrikedalsvägen, Måsvägen och Tage Erlanders väg. På avsedd plats är det tillåtet att övernatta, men inga faciliteter såsom el eller vatten finns. Helgfri måndag till fredag är det gratis att parkera på 24-timmarsparkeringen. På helgen gäller fri parkering.
Hitta 24-timmarsparkering för husbilar på karta

Besöksparkering för husbil

Är du i Lund några timmar, finns parkering på Ällingavägen. Har får du parkera gratis i 4 timmar, men inte övernatta.
Se besöksparkering för husbil på karta

Källbybadets Camping (säsongsöppen)

Källby camping ligger vid Källbybadet på Klostergården, på gångavstånd från Lunds centrum. Här har du nära till badet, natursköna promenadstråk och motionsslingor. Campingen är säsongsöppen under sommartid, mellan 27 maj–1 september (2024).

Till Källbybadets camping

För fler campingplatser i närheten av Lund, titta in på Campingkartans hemsida.

Till campingkartan.se

Tälta eller övernatta i vindskydd

Allemansrätten är fantastisk! Den gör det möjligt för alla att utöva friluftsliv och röra sig fritt och enkelt i naturen, oavsett förutsättningar. På Naturvårdsverkets hemsida finns information om vad som gäller vid tältning.
Till Naturvårdsverkets hemsida

På Naturkartan finns också bra information och tips för dig som vill sova ute. Här hittar du även karta över vindskydd i kommunen.

Till Naturkartan

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?