© Sofie Persson

Barnens Lund

Lund är en snäll stad! Här kan små fötter utforska de krokiga gatorna, gå på upptäckartur bland domkyrkans vrår och historier och se den riktiga kakaobönan och dess grenar som nästan spränger taket i Botaniska trädgårdens växthus. Utanför stadskärnan väntar spännande natur, vad sägs om Trollskogen, Kaninlandet eller ravinen i Rinnebäck? Och det slutar inte där. Här nedan har vi listat några av många barnaktiviteter i Lund. Gå vidare via länkarna under relaterad information.

Historisk lek

Kulturen är det stora friluftsmuseet som ligger mitt i stan. Här är det ofta liv och rörelse. Är det inte sagostunder, pyssel och lekar, ordnar museet både visningar och speciella utställningar för barn. Den stora parken är dessutom som gjord för att gå på upptäcktsfärd. Hur lekte barn förr i tiden? Vänta på grönt ljus och följ sedan med på tidsresan genom utställningen Ting för lek.

Plaskblött äventyr

I stadsparken ligger Högevall, ett av Skånes mest moderna badhus. På insidan väntar äventyr och pirr i magen med 213 meter långa vattenrutschbanor, vildfors och vågbassäng. Men så finns också Djungelbadet som med sina djur, bubbel och vattensprut, tar hand om de små.

Hur fungerar kroppen?

Vad händer i kroppen när vi andas? Är huden ett organ? Hur funkar ultraljudet? Livets museum berättar på ett interaktivt sätt om människans kropp - den växande, läkande, åldrande, historiska, fascinerande kroppen. För unga såväl som vuxna barn.

Hopp och lek

Moderna lekplatser med generösa ytor och inbjudande landskap – i stan finner du dem delvis i vår stadspark och delvis i Bjeredsparken, inte långt från centralstationen. En bit in i skogen i lättillgängliga Skrylle finns annars den spännande skogslekplatsen. Gör en heldag i skogen och fixa lunchen över öppen eld!

Experimentiell vetenskap

I kunskapens Lund kan barn och unga möta vetenskap och forskning på nära håll. Vattenhallen Science Center är fyllt med upplevelser och experiment där prova på är a och o. Utför en titthålsoperation, gör en ultraljudsundersökning eller lek med protoner och elektroner.

Lund på 48 timmar - barn


Testa skogslekplatsen, besök Hökeriet för att handla som förr i tiden, historiefika på Kulturen eller kasta dig i vildforsen på Högevall - hur upplever du Lund bäst med barn? Guiden Barnens Lund är en 48-timmars guide full av tips och idéer. Häng med!

Gå till guiden