© LundCity

Upptäck Lund på 48 timmar

Det sägs att man kan bo ett helt liv i Lund utan att ha sett alla oaser, vackra byggnader och pittoreska gator. För dig som är här på besök finns det alltså mycket att upptäcka! Här hittar du olika 48-timmars-guider för att få inspiration bland alla upplevelser - i staden som i omgivningarna. I guiderna har vi såklart även gjort plats för avkoppling och fikapauser. Aktuella guider ser du här direkt, de andra hittar du i rullistan under "relaterad information". Stannar du ännu längre och vill veta mer guidar sidan dig även vidare bland cykel-, barn- och naturupplevelser.

Lund på 48 timmar - HÖST


Det är lätt att trivas här! Lund har en charm och en dragningskraft som gör att du vill komma tillbaka, flera gånger om. Stanna över helgen eller fly vardagen och gör en mitt-i-veckan-utflykt. Här kan du läsa dig till hur du kan uppleva Lund på 48-timmar just nu.

Gå vidare till guiden här

Lund på 48 timmar - BORTOM STADSKÄRNAN


Tack vare sina omgivningar är det lätt i Lund att kombinera stadslivet med cykelutflykter, naturupplevelser och landsbygdscharm. Läs om vilka tips vi ger bortom stadskärnan.

Gå till guiden

Lund på 48 timmar - BARN


Experimentera på Vattenhallen Science Center, besöka Hökeriet för att handla som förr i tiden, historiefika på Kulturen eller kasta dig i viltforsen på Högevall - hur upplever du Lund bäst med barn? Guiden Barnens Lund är en 48-timmars guide full av tips och idéer. Häng med!

Gå till barnguiden

Lund på 48 timmar - KÄRLEK


Alla hjärtans dag i all ära, men Lund är kärleksfullt 365 dagar om året. Hitta det romantiska Lund i vår guide 48 timmar KÄRLEK.

Gå till kärleksguiden

Lund på 48 timmar - UNGDOM


Åk skateboard i Stadsparken, fika och fynda second hand. I vår 48 timmars ungdomsguide har vi samlat förslag på saker att göra som tonåring eller tillsammans med tonåringar i Lund.

Gå till ungdomsguiden

Upplev Lund med barn


I Lund finns det många spännande vrår att upptäcka. Reser du med barn finns alltid vår guide "Barnens Lund" till hjälp och ytterligare inspiration. Här hittar du tips på allt från badets läskiga vildfors till experiment med elektroner och ravinens härliga natur.

Läs mer i vår guide