© LundCity

Shopping

Den medeltida stadskärnan i Lund inbjuder till trivsam shopping, med många små och unika butiker blandat med större butikskedjor. Miljön präglas av mysiga gågator, vackra bakgårdar och torg och på promenadavstånd ligger museer, besöksmål, caféer och restauranger.

Under konceptet Made in Lund hittar du lokala tillverkare med kärlek till hantverket. Det är produkter som skapas i hjärtat av Lund med kvalitet och hantverksskicklighet – choklad, skor, färsk pasta, bröd, mjuka djur, böcker, keramik, rostning av kaffe finns i utbudet.

>> Läs mer om det lokala hantverket här 

Lilla Fiskaregatan, Stora Södergatan, Bytaregatan och Skomakaregatan är några exempel på trevliga och centrala shoppingstråk. Centrala Lund har ett stort utbud av butiker och kompletteras med ytterligare utbud på shoppingcentret Nova Lund, 15 minuter på cykel från stan.

>> Hitta butiker i Lund city

>> Till Nova Lunds hemsida

 

Foto: @lundcity

Vintage och loppis

Förutom att det är miljövänligt, personligt, roligt och prisvärt så har varje sak en egen historia att berätta! Vintage- och second hand-butiker är mer populärt än någonsin och i Lund finns flera bra ställen att upptäcka. Entusiaster av loppisfynd bör bege sig till Södra Esplanaden där det varje helgfri lördag under den varmare årstiden arrangeras loppmarknad.
(Loppmarknaden är på gång att öppna igen efter att ha hållit stängt under pandemin.)

>> Här hittar du en kort guide över vintage och loppis i Lund

>> Läs mer om Södra Esplanadens loppis här