© Leif Johansson, Xrayfoto
Chatta med oss

Shopping

Den medeltida stadskärnan i Lund inbjuder till trivsam shopping i många små specialbutiker blandat med de stora kedjorna. Miljön präglas av mysiga gågator, vackra gränder och torg. Lilla Fiskaregatan, Stora Södergatan, Bytaregatan och Skomakaregatan är några exempel på trevliga och centrala shoppingstråk. Centrala Lund erbjuder ett stort utbud av butiker och kompletteras med ytterligare utbud på shoppingcentret Nova Lund.

>> Hitta butiker i Lund city.

>> Till Nova Lunds hemsida.

Vintage och loppis

Förutom att det är miljövänligt, personligt, roligt och prisvärt så har varje sak en egen historia att berätta! Vintage- och second hand-butiker är mer populärt än någonsin och i Lund finns flera bra ställen att upptäcka. Entusiaster av loppisfynd bör bege sig till Södra Esplanaden där det varje helgfri lördag under den varmare årstiden arrangeras loppmarknad.

>> Se lista över second hand-butiker i Lund.

>> Läs mer om Södra Esplanadens loppis här.

Handla rättvist

Sedan 2007 är Lund en Fairtrade City, vilket innebär att det runt om i stan säljs olika rättvist producerade varor – allt från smycken och kläder till rosor, kaffe och choklad. 

>> Se lista över butiker med Fairtrade-varor i Lund.

>> Här hittar du mer info om Fairtrade City Lund.

Fritidsbanken

2019 öppnade Fritidsbanken som fungerar som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsprylar. Kom och låna, helt gratis, utrustning för din aktivitet. Här hittar du skridskor, fotbollar, skidor och annat smart för din favoritsysselsättning. Smart återbruk helt enkelt! 

>> Läs mer om Fritidsbanken

 

Loppis på Södra Esplanaden. Foto: Leif Johansson, Xray