© Johan Persson, Skissernas museum

Topp 10 i staden

Botaniska trädgården


En härligt grön oas mitt i Lund. Botaniska trädgården är en plats för både vetgiriga och de som söker rekreation. Besök trädgård, växthus, butik och café.

Till Botaniska trädgården

Historiska museet


Se den 10 000 år gamla skånska uroxen. Få reda på mer om Nordens största rån någonsin och missa inte det spännande kuriosakabinettet! Allt i Sveriges näst största arkeologiska museum.

Till Historiska museet

Högevall


Äventyrliga rutschbanor för den vågade, djungelbad för den minsta och motionsbanor för den flitiga, allt i ett av Skånes mest moderna badhus.

Till Högevall

Kulturen


Ett av världens första friluftsmuseum spänner över två kvarter mitt i Lund. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Ta också del av museets utställningar och missa inte att handla i den gamla speceributiken Hökeriet!

Till Kulturen

Livets museum


Vad händer i kroppen när vi andas? Är huden ett organ? Hur funkar ultraljudet? Museet berättar på ett interaktivt sätt om människans kropp - den växande, läkande, åldrande, historiska, fascinerande kroppen!

Till Livets museum

Lunds Domkyrka


Nära 1000 år gammal och med många spännande historier innanför som utanför väggarna, är domkyrkan en hjärtlig plats. Blicka söderut över Domkyrkoplan och Domkyrkoforum, som är en modern kontrast till kyrkan.

Till Lunds Domkyrka

Lunds konsthall


I Lunds konsthall visas varje år nya utställningar både med regionala och internationella, etablerade och nyare konstnärer. Konsthallen bjuder också in till guidade visningar, föreläsningar och kreativ verkstad i samband med utställningarna.

Till Lunds konsthall

Lunds saluhall


Mat i kvadrat i stadens hjärta. Slå dig ner till dukat bord bland saluhallens många restauranger, eller köp med dig en bit av Skåne hem, från ostdisken, fiskdisken eller chokladdisken.

Till Lunds saluhall

Skissernas museum


Världsunikt museum med en stor samling av skisser och modeller till internationell och svensk offentlig konst. Här möts modern och samtida konst, från Henri Matisse och Sonia Delaunay till tjugohundratalets Carolina Falkholt.

Till Skissernas museum

Vattenhallen Science Center


I kunskapens Lund kan gammal och ung möta vetenskap och forskning på nära håll. Vattenhallen är ett science center fyllt med upplevelser och experiment, med stark anknytning till Lunds tekniska högskola och forskningsvärlden precis utanför.

Till Vattenhallen Science Center