© K. Saether

Höstlov i Lund

Njut av några lediga dagar i ett höstigt och mysigt Lund! Här hittar du tips och inspiration på aktiviteter under höstlovet.

Spännande Höstlov på Kulturen


Kulturen i Lund har öppet hela höstlovet kl. 10–16, lördag 30 oktober till söndag 7 november, och erbjuder massor av barnvänliga aktiviteter!

Förutom att besöka de historiska husen i friluftsmuseet och se alla olika utställningar kan ni bland annat ta del av aktiviteter som Jakten på den försvunna spökskatten, Spökpyssel och Trolleriskola med Magiske Måns.

Till höstlovet på Kulturen

Vattenhallen Science Center


Experiment, shower, utmaningar, planetarievisni​ngar varje dag under höstlovet. Se hela programmet och köp biljetter i förväg på Vattenhallen Science Centers hemsida.

Höstlov på Vattenhallen

Högevall


Äventyrsbadet på Högevall är öppet igen!

Äventyrliga rutschbanor för den vågade, djungelbad för den minsta och motionsbanor för den flitiga, allt i ett av Skånes mest moderna badhus.

Till Högevall

Quizza dig genom Lund!


Exploration Lund ger dig och ditt lag en quizpromenad genom Lund. Ta er till utvalda platser med hjälp av en karta och lös platsens quizfråga innan ni tar er vidare i jakten på poäng.

Starta utmaningen nu!

StoryTourist


Spännande stadsvandring gratis under höstlovet

Prova den självguidade stadsvandringen genom Lund, baserad på den sanna historien om studentmordet i Locus Peccatorum - Syndernas Hus på Tegnérsplatsen. Med koden HALLOWEEN kan du ta del av den digitala guidningen gratis under perioden 22/10–7/11 2021.

Läs mer här

Fler evenemang under höstlovet


Vill du få fler tips på aktiviteter och evenemang under höstlovsveckan. Kika in evenemangskalendern på lund.se.

Till kalendern

Här kan du träffa oss


I höst hittar du Visit Lunds pop-up på flera olika platser.

Under höstlovet och under adventshelgerna finns vi på Kulturen i Lund. I samband med de flesta föreställningarna på Lunds Stadsteater finns vi också på plats för försäljning av evenemangsbiljetter.

Se aktuella tider och platser här

Lund på 48 timmar - BARN


Experimentera på Vattenhallen Science Center, besöka Hökeriet för att handla som förr i tiden, historiefika på Kulturen eller kasta dig i viltforsen på Högevall - hur upplever du Lund bäst med barn? Guiden Barnens Lund är en 48-timmars guide full av tips och idéer. Häng med!

Gå till barnguiden

Skrylle


Ett av Sveriges mest välbesökta friluftsområden! Hit kommer motionerande lundabor, kunskapssökande barnfamiljer, naturälskande besökare och upptäckande vandrare. Ta dig enkelt hit med buss, bil eller cykel.

Till Skrylle

Naturkartan guidar dig ut


Hitta enkelt ut till vandringsleder, naturreservat, fågeltorn, mountainbikespår och mycket annat. Nu finns Lund med i Sveriges största digitala guide för att hitta ut i naturen.

Gå till Naturkartan här