© Christiaan Dirksen
Chatta med oss

Jul i Lund

December i Lund inleds riktigt storslaget och strålande! Då avlöser det ena julevenemanget det andra och Lund bäddas in i en mjuk julstämning som varar ändra fram till det nya året. Vinterland, julstök, julmarknader och musik! Grantändning, adventskalender, glögg och pepparkakor! Listan kan göras lång, här har vi samlat mycket av det som sätter julstämningen.

Julens konserter


Fyll på julstämningen med varma toner och ljuva röster. December ger oss luciakonserter, julshower och massor av julmusik. Här hittar du julens många konserter i Lund.

Gå vidare till konserterna

Julmarknader


Strosa bland hantverk, julgodis, dofter och smaker. Julmarknader finns det gott om - i stan, i byarna, på slott och på museum! Hitta julens mest unika julklapp eller bara njut av stämningen.

Hitta julmarknaderna här

Vinterlund


Upplevelser som skingrar mörkret, ända fram till alla hjärtans dag.

Vinterlund är ett brett program av arrangemang i centrala Lund. Och när julen är utdansad fortsätter programmet med alltifrån skidfestival, musikfestival och vandring i Nöden.

Till Vinterlund

På gång! Kulturens julstök med julmarknad


29 november - 1 december

Låt sinnena få en försmak på julen. Kulturen har i dagarna tre sitt välkända julstök med julmarknad. Var med och dansa kring granen, hitta handgjorda julklappar, fika med glögg och hör berättelser om julfirandet förr.

Gå till Kulturen

Lund på 48 timmar - barn


Experimentera på Vattenhallen Science Center, besöka Hökeriet för att handla som förr i tiden, historiefika på Kulturen eller kasta dig i viltforsen på Högevall - hur upplever du Lund bäst med barn? Guiden Barnens Lund är en 48-timmars guide full av tips och idéer. Häng med!

Gå till barnguiden