© Christiaan Dirksen
Chatta med oss

Jul i Lund

December i Lund inleds riktigt storslaget och strålande! Då avlöser det ena julevenemanget det andra och Lund bäddas in i en mjuk julstämning som varar ändra fram till det nya året. Vinterland, julstök, julmarknader och musik! Grantändning, adventskalender, glögg och pepparkakor! Listan kan göras lång, här har vi samlat mycket av det som sätter julstämningen.

Julens konserter


Fyll på julstämningen med varma toner och ljuva röster. December ger oss luciakonserter, julshower och massor av julmusik. Här hittar du julens många konserter i Lund.

Gå vidare till konserterna

Julmarknader


Strosa bland hantverk, julgodis, dofter och smaker. Julmarknader finns det gott om - i stan, i byarna, på slott och på museum! Hitta julens mest unika julklapp eller bara njut av stämningen.

Hitta julmarknaderna här

Vinterlund


Upplevelser som skingrar mörkret, ända fram till alla hjärtans dag.

Vinterlund är ett brett program av arrangemang i centrala Lund. Och när julen är utdansad fortsätter programmet med alltifrån skidfestival, musikfestival och vandring i Nöden.

Till Vinterlund

Lund på 48 timmar - vinter


Det är lätt att trivas här! Lund har en charm och en dragningskraft som gör att du vill komma tillbaka, flera gånger om. Stanna över helgen eller fly vardagen och gör en mitt-i-veckan-utflykt. Här kan du läsa dig till hur du kan uppleva Lund på 48-timmar i höst.

Gå vidare till guiden här

Skogens jul till Lund


Julens alla ljus sprider värme och stämning runt om i Lund. I år har Stortorgets gran och dekorationer temat "Skogens jul", precis som Stadsparkens uppdukade julbord i växthuset. Välkommen in och njut av ett prunkande bord och doftande julblommor. Gå vidare och se hur julen intar Lund på de mest mysiga sätt.

Läs mer