© Christiaan Dirksen
Chatta med oss

Jul i Lund

December i Lund inleds riktigt storslaget och strålande! Då avlöser det ena julevenemanget det andra och Lund bäddas in i en mjuk julstämning som varar ändra fram till det nya året. Vinterland, julstök, julmarknader och musik! Grantändning, adventskalender, glögg och pepparkakor! Listan kan göras lång, här har vi samlat mycket av det som sätter julstämningen.

startskottet för julen


30 november - 2 december

December och advent inleds riktigt strålande! Håll koll i kalendern för att få ut maximalt av allt som finns att välja på under helgen - Kulturens julstök, Thomanders jul, Lund lyser, vinterlandskap, trädtändningar och mycket därtill.

Gå till kalendern

Julens konserter


Fyll på julstämningen med varma toner och ljuva röster. December ger oss luciakonserter, Musikhjälpen-låtar och massor av julmusik. Här hittar du julens många konserter.

Gå vidare till konserterna

Julmarknader


Strosa bland hantverk, julgodis, dofter och smaker. Julmarknader finns det gott om - i stan, i byarna, på slott och på museum! Hitta julens mest unika julklapp eller bara njut av stämningen.

Hitta julmarknaderna här

Musikhjälpen 2018


10–16 december flyttar tre programledare in i Musikhjälpens glasbur på Stortorget. Under veckan besöks de av stora artister och engagerat folk och tillsammans med oss i publiken bidrar de på olika sätt till insamlingen och kampen för årets tema - Alla har rätt att funka olika. Du kommer väl?

Mer om Musikhjälpen

Vinterlund


Upplevelser som skingrar mörkret, ända fram till alla hjärtans dag.

Vinterlund är ett brett program av arrangemang i centrala Lund. Och när julen är utdansad fortsätter programmet med alltifrån skidfestival, Vinterkupol och allahjärtansdag-firande.

Till Vinterlund

Lund på 48 timmar


Det sägs att man kan bo ett helt liv i Lund utan att ha sett alla oaser och vackra byggnader. För dig som planerar ett besök här finns det alltså mycket att upptäcka! Här hittar du en 48-timmars-guide för att få inspiration bland alla upplevelser.

Gå vidare till guiden