© Tomas Nord; 16/9
Chatta med oss

Upptäck Lund på 48 timmar

Det sägs att man kan bo ett helt liv i Lund utan att ha sett alla oaser, vackra byggnader och pittoreska gator. För dig som är här på besök finns det alltså mycket att upptäcka! Här hittar du en 48-timmars-guide för att få inspiration bland alla upplevelser - i staden som i omgivningarna. I guiden har vi såklart även gjort plats för avkoppling och fikapauser inemellan. Håll också utkik bland sommarens kulturupplevelser, det finns hundratals att välja bland. Stannar du ännu längre och vill veta mer guidar sidan dig även vidare bland cykel-, barn- och naturupplevelser.

Lund på 48 timmar - HUMOR


Lund och humor har ett rykte ihop sedan decennier tillbaka och idag firar Sveriges roligaste festival, Lund Comedy Festival, 10 år. Kända svenska och internationella komiker väljer att gästa Lund tillsammans med modiga rookies. Vilka fler underfundigheter finns att upptäcka i humorstaden Lund? Vi har gjort ett försök till en humorguide som räcker minst 48 timmar. Mycket nöje!

Gå till humorguiden

Lund på 48 timmar


Det är lätt att trivas här! Lund har en charm och en dragningskraft som gör att du vill komma tillbaka, flera gånger om. Stanna över helgen eller fly vardagen och gör en mitt-i-veckan-utflykt. Här kan du läsa dig till hur du kan uppleva Lund på 48-timmar.

Gå vidare till guiden här

Lund runt på cykel


Det sägs att man i Lund tillsammans cyklar motsvarande fem varv runt jorden varje dag! Gör som lundaborna - hoppa på en cykel och upplev stan och omgivningar från cykelsadeln. Här hittar du hyrcyklar, kartor och annan matnyttig cykelinfo.

Läs mer

Upplev Lund med barn


I Lund finns det många spännande vrår att upptäcka. Reser du med barn finns alltid vår guide "Barnens Lund" till hjälp och ytterligare inspiration. Här hittar du tips på allt från badets läskiga vildfors till experiment med elektroner och ravinens härliga natur.

Läs mer i vår guide

Tio naturupplevelser


Inspirerad till att uppleva än mer skog och mark, utsikter och djurliv? Broschyren här guidar dig till tio underbara naturupplevelser i Lund och dess omgivningar. Välkommen ut till bokskogar och våtmarker, till Skånes bästa fågellokaler och en av Sveriges äldsta nationalparker.

Gå vidare till broschyren