© Tomas Nord; 16/9
Chatta med oss

Upptäck Lund på 48 timmar

Det sägs att man kan bo ett helt liv i Lund utan att ha sett alla oaser, vackra byggnader och pittoreska gator. För dig som är här på besök finns det alltså mycket att upptäcka! Här hittar du en 48-timmars-guide för att få inspiration bland alla upplevelser - i staden som i omgivningarna. Vi har såklart även gjort plats för avkoppling och fikapauser inemellan. Stannar du ännu längre och vill veta mer guidar sidan dig även vidare bland cykel-, barn- och naturupplevelser.

Lund på 48 timmar


Det är lätt att trivas här! Lund har en charm och en dragningskraft som gör att du vill komma tillbaka, flera gånger om. Stanna över helgen eller fly vardagen och gör en mitt-i-veckan-utflykt. Här kan du läsa dig till hur du kan uppleva Lund på 48-timmar.

Gå vidare till guiden här

Lund på cykel


Det sägs att man i Lund tillsammans cyklar motsvarande fem varv runt jorden varje dag! Gör som lundaborna - hoppa på en cykel och upplev stan och omgivningar från cykelsadeln. Här hittar du hyrcyklar, kartor och annan matnyttig cykelinfo.

Läs mer

Upplev Lund med barn


I Lund finns det många spännande vrår att upptäcka. Reser du med barn finns alltid vår guide "Barnens Lund" till hjälp och ytterligare inspiration. Här hittar du tips på allt från badets läskiga vildfors till experiment med elektroner och ravinens härliga natur.

Läs mer i vår guide

Tio naturupplevelser


Inspirerad till att uppleva än mer skog och mark, utsikter och djurliv? Broschyren här guidar dig till tio underbara naturupplevelser i Lund och dess omgivningar. Välkommen ut till bokskogar och våtmarker, till Skånes bästa fågellokaler och en av Sveriges äldsta nationalparker.

Gå vidare till broschyren