© Christian Dirksen

Jul i Lund

Kom i den rätta julstämningen med ett besök i Lund! Mängder av juleljus, isbana, stämningsfulla konserter och den goda maten som hör julen till. Här tipsar vi om upplevelser i Lund i juletid!

Hela torget sjunger


Nytt för i år är körfesten Hela torget sjunger.

Varje fredag i december fram till jul bjuds det på både allsång och skönsång på Stortorget. Med start 16.30 kommer fyra olika Lundakörer uppträda tillsammans med fantastiska gästartister och programledare. Ta med en kollega, vän eller granne och börja fredagskvällen på Stortorget.

Till evenemanget

Vinterlund


Lagom till advent är Vinterlund tillbaka med massor av aktiviteter och härlig stämning som varar vintern igenom!

Från grantändning till kärlekskonsert – Vinterlund är ett brett program av välkända och helt nya arrangemang i centrala Lund. Ta del av hela programmet via Vinterlunds hemsida

Till Vinterlund

Glid runt på isbanan


Isbanan på Stortorget är öppen för åkning från 26/11-27/2.

Fritidsbanken finns på plats och lånar ut skridskor gratis vardagar kl 16-20 och lör-sön kl 10-20. Observera att det kan vara avvikande öppettider på helger och lov, se aktuell information på vinterlund.se.

Julens konserter


Fyll på julstämningen med varma toner och ljuva röster. December ger oss luciakonserter, julshower och massor av julmusik. Här hittar du julens många konserter i Lund.

Gå vidare till konserterna

Jul på Kulturen


Nu är julen på Kulturen igång!

Följ Julspåret och se hur julen firades förr i de kulturhistoriska husen. I programmet hittar du också Luciakonserter, föredrag, visningar, julpyssel och mycket mer.

Ta mig till Kulturens jul

Björnstorps Slotts Julmarknad


Björnstorps julmarknad håller öppet under fredag, lördag och söndag den 3-5 december 2021.

På Björnstorps julmarknad hittar du allt som hör julen till. Klassiska hantverk, juldekorationer, blommor, kransar, smycken, kläder för stora och små, nybakat bröd, julmat, julgodis samt julgranar och granris. Glädje och värme!

Till julmarknaden

Julbord


En viktig del i uppladdningen inför jul - här hittar du årets julbord!

Klassiska bufféer, servering till bords eller julmat för avhämtning, i Lund finns det flera alternativ för att du ska kunna njuta av den goda mattraditionen på det sätt du gillar bäst.

Till julborden

Grönkålstider


Tycker du också grönkålen är ett måste på julbordet? Ta cykeln till Biskopshagens odlingar och plocka den själv. En fin utomhusaktivitet i adventstider!

Ta mig till odlingen

Julklappsshopping


Ett besök i Lund är som upplagt för julshopping

Den medeltida stadskärnan ger en trivsam shopping med lokala butiker liksom affärer för vintage och second hand. Shoppingstråken ligger tätt på mysiga caféer och restauranger och upplevelser

Till shoppingguiden

Hämta hem din nyårsmeny


Många av Lunds restauranger erbjuder som tidigare år, nyårsmenyer för avhämtning. Så bestämmer du när, var och med vem du firar. Här samlar vi restauranger med nyårsmeny, några att avnjuta på plats och många för avhämtning.

Gå till listan