© Karoline Saether

Upptäck ditt Lund i sommar! #lovelund

Ingenting är riktigt som det brukar, men Lund kan du fortsätta att uppleva om än på ett nygammalt sätt. På så vis ser vi också till att stötta och ge kärlek till det lokala utbud vi uppskattar. Här ger vi dig idéer till en semester på hemmaplan och missa inte hemstertipsen från lundaborna själva!

 • Skissernas museum erbjuder bland annat "bakom kulisserna" på sitt Instagramkonto, filmat material på Youtube och både podcast och audioguide.
  >> Gå till Skissernas museum
 • Lunds Domkyrka använder sociala media och hemsida till live-sändningar. Kyrkan håller för närvarande även öppet som vanligt, men med ett omändrat kalendarium.
  >> Gå till Lunds Domkyrka

 • Lunds konsthall går digitalt och finns nu på Youtube som Lunds konsthall Play, här ges bland annat konstnärsintervjuer. 
  >> Gå till Lunds konsthall på Youtube

 • Kulturaktörer i staden uppmuntras att genom #KulturströmLund, dela med sig av musik, poddar, dikter, sagoläsning, foto,digitalkonst och pepp. Kultur- och fritidsförvaltningen i Lunds kommun kommer varje vecka dela virtuella kulturupplevelser på Facebook och på Instagram hämtat från hashtaggen och andra digitala inspel.
  >> Gå till Arrangemang Lund 

 • Made in Skåne är sidan som guidar bland Skånsk hantverksdryck och var du kan hitta den runt om i regionen.
  >> Gå till Made in Skåne
 • Optimistklubben gör lunchsändningar live tre gånger i veckan tillsammans med gäster som gör positiva och bra saker för Lund och Skåne i Coronatider.
  >> Gå till Optimistklubben

 

Lundabor tipsar


Tre lundabor tipsar om sina favoriter i sommar. Var hittar man den godaste kardemummabullen? Vad passar utmärkt som hundrunda och var i Lund får man känslan av att vara i Paris?

Gå till tipsen

Take away i Lund


Vill du fortsätta äta mat från din favoritrestaurang? "Restauranger i Lund med hämtmat" är facebookgruppen som samlat Lunds take away-erbjudanden i en enkel och klickbar lista (kan komma att uppdateras). Om du har möjlighet att ta dig ut har många caféer och restauranger nu även öppnat upp sina uteserveringar för året.

Gå till listan

På gång!


Sommarlund är tillbaka med hundratals programpunkter! Guidade turer, utomhusföreställningar, vandringar, konserter med mera - allt anpassat efter rådande läge!

Läs om årets Sommarlund

Sommarens guidade turer


Följ med på en vandring genom Lunds historia och upptäck staden med nya ögon. Lyssna på kunniga guider när de berättar om Lund utifrån olika spännande teman.

Till sommarens guidningar

Lund i hjärtat


I hjärtat av Lund levereras utbudet med kärlek. Lokala butiker, hemtrevliga restauranger och små och stora kulturutövare.

Dyk ner i stans utbud

Upplev Lund digitalt


Hämta hem digitala Lund-upplevelser! Här hittar du appar, podcasts och audioguider som tar dig till Lunds historia, ger dig konstupplevelser och visar runt i en medicinhistorisk värld.

Läs mer om Lunds olika appar

Lund runt på cykel


Hoppa på cykeln och upplev stan och omgivningar från cykelsadeln. Här hittar du hyrcyklar, kartor och annan matnyttig cykelinfo.

Läs mer

10 måsten i Lund


Är du museifanatiker eller naturälskare? Eller både och? Här har vi samlat 10 måsten i stadskärnan och 10 måsten i vår omgivning, se och upplev!

2020 är ett annorlunda år som kan påverka bland annat öppettider och tillgänglighet, vänligen ha detta i åtanke när du planerar ditt besök.

Gå till listan

Tio naturupplevelser


Välkommen ut till bokskogar, raviner och våtmarker, till Skånes bästa fågelskådarplatser och en av Sveriges äldsta nationalparker. Här finns broschyren som guidar dig till tio underbara naturupplevelser i Lunds kommun.

Gå till broschyren

Träna i det gröna


Utomhusaktiviteter i Lund

Visste du att det finns massor av möjligheter till umgänge, aktivitet och träning runt om i Lunds parker och rum? Utegym och beachplaner, discgolf och skate, tennis och mountainbike-cykling är några. Här får du en beskrivning av vad som finns och kan se på kartan vart i kommunen du ska bege dig.

Läs mer om utomhusträning

Dags för grillning?


Laga maten ute som omväxling. Runt om i Lund finns det flera härliga platser avsedda för grillning och picknick. Tänk bara på brandrisken när det råder värme och torka och se till att plocka med skräpet till en soptunna.

Se platser för grillning