© Karoline Saether

Upplev och älska Lund i vinter

Samma upplevelser, nya upplevelser och anpassade upplevelser. I år upplever vi Lund just så. Vi stöttar vårt lokala och samlar all vår kärlek, stöttning och tips under #lovelund. 

Här guidar vi och lundaborna dig och varandra, ut i ett säkert och vintrigt Lund som tar restriktioner på allvar och har skapat rutiner för trygga upplevelser, oavsett om de är nya eller har funnits i 1000 år. Tillsammans håller vi ut genom att tänka på avståndet, stanna hemma om vi är sjuka och hitta nya sätt för våra upplevelser.

Besöksmålen gör sitt för att dela sitt innehåll och budskap digitalt. Gå vidare och läs hur! 

 

Vad händer på sportlovet?


Lunds tur för sportlov är snart här! Vi har samlat tips för ett aktivt, pyssligt och klurigt lov.

Kolla in tipslistan!

Tio naturupplevelser


Välkommen ut till bokskogar, raviner och våtmarker, till Skånes bästa fågelskådarplatser och en av Sveriges äldsta nationalparker. Här finns broschyren som guidar dig till tio underbara naturupplevelser i Lunds kommun.

Gå till broschyren

Bio för åtta


Trygga filmvisningar som håller de senaste restriktionerna. Biograf Kino har hittat en trygg form för att fortsätta visa film i sina salonger. Filmälskare hälsas välkomna till visningar öppna för 8 personer.

(Håll dig samtidigt uppdaterad kring de senaste restriktionerna och förhållningsråden, stanna också hemma vid minsta tecken på sjukdom.)

Läs mer hos Kino

Be here then - nu med ny kärleksfull  runda!


Med appen Be Here Then kan du gå en digital stadsvandring genom Lund med bilder från förr och vyer från idag.

En nyhet är att appen nu även har nya rundor. Upplev t ex Lund via lundabornas kärleksskildringar och vilken betydelse platser i staden har haft för de olika berättelserna. Läs om Hilma af Klints lundperiod eller Vera och Sture som bytte blickar i 1920-talets Lund och tjugo andra berättelser. Appen är gratis att ladda ner och använda!

Läs mer och ladda ner

Ta semestern hemma


Rym från vardagens rutiner och måsten. Boka en övernattning hos något av våra boenden och upplev Lund med nya ögon.

Gå till hotell och erbjudanden

Lund i hjärtat


I hjärtat av Lund levereras utbudet med kärlek. Lokala butiker, hemtrevliga restauranger och små och stora kulturutövare. Många är nu väl rustade för att ta emot besökare på väl avvägda och trygga sätt - handla utomhus istället för att trängas i butiken, beställ i förväg och hämta upp, beställ och låt skicka till någon du tänker på eller gör en vän glad med ett presentkort med stans utbud.

Se hur du kan handla lokalt!

Lundatips i guideformat


Platser för semlor, konstgallerier, pizza och vegetariskt.  Platser för naturupplevelser och sevärda citypärlor - gå till våra Instagram-guider för att få tips om nya eller gamla favoriter, paketerade med hjälp av er.

Saknar du en guide på något särskilt tema? Skriv till oss!

Gå till guiderna

Take away i Lund


Vill du fortsätta njuta maten från din favoritrestaurang och stötta Lunds restauranger? "Restauranger i Lund med hämtmat" är facebookgruppen som samlar Lunds många möjligheter till take away och hämtmat.

Läs mer på Facebook

Upptäck Lunds nya park


Nobelparken står färdig!

Nya stadsdelen Brunnshög som är på väg att växa fram, har nu fått en park som står redo för besökare! Parken beskrivs som tio större och ett antal mindre "öar" där varje ö har sin egen inriktning. Kojön, gungön och lekön har lekaktiviteter för barn. Gymön, sportön och dansön vänder sig till den aktiva besökaren. På trädgårdsön, musteriön och nötön kan man njuta av olika växter och plocka frukt, nötter och bär med sig hem. Även de fyrbenta besökare har fått en egen – hundrastö. Tar du dig med spårvagnen, ligger Nobelparken i nära anslutning till hållplatsen Brunnshögstorget.

Se Nobelparken på kartan

Lundarundan på lekfullt sätt med barnen


Lundarundans barnrunda bjuder på ett lekfullt sätt in till att lära känna Lund med nya ögon. 6 olika platser i centrala Lund finns markerade på en karta, och en bild har tagits på varje plats. Nu gäller det bara att kombinera rätt bild med rätt punkt på kartan.

Gå till kartan här

Lundajakten


Som ett ”escape room” i en ryggsäck, med staden som spelplats. Klura tillsammans!

Lundajakten är en stadsvandring där du får lösa utmaningar längs vägen. Företaget Lundalek står bakom aktiviteten som är ett roligt och annorlunda sätt att se och uppleva Lund på, passar vuxna och/med tonåringar. Aktiviteten sker utomhus.

Boka hos Lundalek!

Upplev Lund genom Lundarundan


Förvisso är tävlingsmomentet förbi för i år, men nörda ner dig i detaljernas Lund med hjälp av de upplagor av Lundarundan som du inte redan fixat. På köpet får du motion, utevistelse och hjärngympa! Du ser garanterat dessutom nya vinklar av staden.

Läs mer hos Lunds OK

Lundabor tipsar


Tre lundabor tipsar om sina favoriter. Var hittar man den godaste kardemummabullen? Vad passar utmärkt som hundrunda och var i Lund får man känslan av att vara i Paris?

Gå till tipsen