© Visit Lund AB

Lund i höst #lovelund

Samma gator och torg, samma lundabor och nya lundabor. Samma charm och historia, samma kultur och kulturhistoria. Samma smarta idéer och nya innovativa lösningar. Samma upplevelser, nya upplevelser och anpassade upplevelser. I höst upplever vi Lund just så. Samma, samma, men annorlunda och nytt.

Här guidar vi och lundaborna dig ut i ett säkert Lund som tar restriktioner på allvar och har skapat nya rutiner för trygga upplevelser, oavsett om de är nya eller har funnits i 1000 år.

Lundabor tipsar


Tre lundabor tipsar om sina favoriter. Var hittar man den godaste kardemummabullen? Vad passar utmärkt som hundrunda och var i Lund får man känslan av att vara i Paris?

Gå till tipsen

Evenemangs  -  kalender


Vad vill du hitta på idag? Ta del av digitala evenemang, film på bio, utställningar, musik, teater med mera. Evenemangen är såklart anpassade och många går dessutom att ta del av via sin skärm.

Gå vidare till kalendern

På gång! Kulturnatten


Precis som vanligt men på ett annorlunda sätt. Kulturnatten är ett kärt återseende varje september och Lund lever upp med konst, livemusik, guidade turer, dans, vetenskapsshower, teater, workshops och lite till i en skön blandning. I år ligger fokus på det digitala innehållet så att fler kan medverka och ta del av allt det som händer i vår fantastiska stad. Några programpunkter kommer även att äga rum runt om i staden. Håll utkik efter programmet!

Gå vidare till Kulturnatten

Lund på 48 timmar - HÖST


Det är lätt att trivas här! Lund har en charm och en dragningskraft som gör att du vill komma tillbaka, flera gånger om. Stanna över helgen eller fly vardagen och gör en mitt-i-veckan-utflykt. Här kan du läsa dig till hur du kan uppleva Lund på 48-timmar just nu.

Gå vidare till guiden här

Take away i Lund


Vill du fortsätta äta mat från din favoritrestaurang? "Restauranger i Lund med hämtmat" är facebookgruppen som samlat Lunds take away-erbjudanden i en enkel och klickbar lista (kan komma att uppdateras). Om du har möjlighet att ta dig ut har många caféer och restauranger mysiga och trevliga uteserveringar.

Läs mer på Facebook

Lund i hjärtat


I hjärtat av Lund levereras utbudet med kärlek. Lokala butiker, hemtrevliga restauranger och små och stora kulturutövare.

Dyk ner i stans utbud

Upplev Lund digitalt


Hämta hem digitala Lund-upplevelser! Här hittar du appar, podcasts och audioguider som tar dig till Lunds historia, ger dig konstupplevelser och visar runt i en medicinhistorisk värld.

Läs mer om Lunds olika appar

10 måsten i Lund


Är du museifanatiker eller naturälskare? Eller både och? Här har vi samlat 10 måsten i stadskärnan och 10 måsten i vår omgivning, se och upplev!

2020 är ett annorlunda år som kan påverka bland annat öppettider och tillgänglighet, vänligen ha detta i åtanke när du planerar ditt besök.

Gå till listan

Tio naturupplevelser


Välkommen ut till bokskogar, raviner och våtmarker, till Skånes bästa fågelskådarplatser och en av Sveriges äldsta nationalparker. Här finns broschyren som guidar dig till tio underbara naturupplevelser i Lunds kommun.

Gå till broschyren

Träna i det gröna


Utomhusaktiviteter i Lund

Visste du att det finns massor av möjligheter till umgänge, aktivitet och träning runt om i Lunds parker och rum? Utegym och beachplaner, discgolf och skate, tennis och mountainbike-cykling är några. Här får du en beskrivning av vad som finns och kan se på kartan vart i kommunen du ska bege dig.

Läs mer om utomhusträning

Dags för grillning?


Laga maten ute som omväxling. Runt om i Lund finns det flera härliga platser avsedda för grillning och picknick. Tänk bara på brandrisken när det råder värme och torka och se till att plocka med skräpet till en soptunna.

Se platser för grillning