© Christina Zhou

Love Lund

Digitala konsertbesök, innovativa butiker och take-away-erbjudanden. Guidade turer online, frivilliga initiativ och kraftfulla idéer. Ingenting är riktigt som det brukar, men Lund kan du fortsätta att uppleva om än på ett nytt sätt. Våra känslor för Lund är starka och vi vill dela med oss av det. Här finns samlat några av alla de initiativ som pågår där ute, tagna av lundabor, företagare, eldsjälar med flera. Se det som en uppmuntran och inspiration till handling för att stötta de lokala verksamheterna så att vi kan njuta av dem även i framtiden.

Upplev Lund smart

 

 • Skissernas museum erbjuder bland annat "bakom kulisserna" på sitt Instagramkonto, filmat material på Youtube och både podcast och audioguide.
  >> Gå till Skissernas museum
 • Lunds Domkyrka använder sociala media och hemsida till live-sändningar. Kyrkan håller för närvarande även öppet som vanligt, men med ett omändrat kalendarium.
  >> Gå till Lunds Domkyrka

 • Lunds konsthall går digitalt och finns nu på Youtube som Lunds konsthall Play, här ges bland annat konstnärsintervjuer. 
  >> Gå till Lunds konsthall på Youtube

 • Kulturaktörer i staden uppmuntras att genom #KulturströmLund, dela med sig av musik, poddar, dikter, sagoläsning, foto,digitalkonst och pepp. Kultur- och fritidsförvaltningen i Lunds kommun kommer varje vecka dela virtuella kulturupplevelser på Facebook och på Instagram hämtat från hashtaggen och andra digitala inspel.
  >> Gå till Arrangemang Lund 

 • Made in Skåne är sidan som guidar bland Skånsk hantverksdryck och var du kan hitta den runt om i regionen.
  >> Gå till Made in Skåne
 • Optimistklubben gör lunchsändningar live tre gånger i veckan tillsammans med gäster som gör positiva och bra saker för Lund och Skåne i Coronatider.
  >> Gå till Optimistklubben
 • Levelund är namnet på Instagramkontot som lyfter goda initiativ och händelser i Lunds kommun.
  >> Gå vidare till Levelund

 

Take away i Lund


Vill du fortsätta äta mat från din favoritrestaurang? "Restauranger i Lund med hämtmat" är facebookgruppen som samlat Lunds take away-erbjudanden i en enkel och klickbar lista (kan komma att uppdateras). Om du har möjlighet att ta dig ut har många caféer och restauranger nu även öppnat upp sina uteserveringar för året.

Gå till listan

Lund i hjärtat


I hjärtat av Lund levereras utbudet med kärlek. Lokala butiker, hemtrevliga restauranger och små och stora kulturutövare.

Dyk ner i stans utbud

Upplev Lund digitalt


Hämta hem digitala Lund-upplevelser! Här hittar du appar, podcasts och audioguider som tar dig till Lunds historia, ger dig konstupplevelser och visar runt i en medicinhistorisk värld.

Läs mer om Lunds olika appar

Lund runt på cykel


Hoppa på cykeln och upplev stan och omgivningar från cykelsadeln. Här hittar du hyrcyklar, kartor och annan matnyttig cykelinfo.

Läs mer

Tio naturupplevelser


Välkommen ut till bokskogar, raviner och våtmarker, till Skånes bästa fågelskådarplatser och en av Sveriges äldsta nationalparker. Här finns broschyren som guidar dig till tio underbara naturupplevelser i Lunds kommun.

Gå till broschyren