© Karoline Saether

Upptäck ditt Lund i sommar! #lovelund

Vi söker alla efter att skapa fina upplevelser och minnen i sommar, på trygga och säkra sätt. Här ger vi dig idéer till en semester på hemmaplan och saker att upptäcka på ett anpassat vis. Missa inte hemestertipsen från lundaborna själva! Många besöksmål erbjuder även visningar, filmer, bakom kulisserna-berättelser och annat spännande material digitalt, att uppleva från solstolen eller soffan, gå vidare med hjälp av länkarna nedan.

Lundabor tipsar


Tre lundabor tipsar om sina favoriter i sommar. Var hittar man den godaste kardemummabullen? Vad passar utmärkt som hundrunda och var i Lund får man känslan av att vara i Paris?

Gå till tipsen

Take away i Lund


Vill du fortsätta äta mat från din favoritrestaurang? "Restauranger i Lund med hämtmat" är facebookgruppen som samlat Lunds take away-erbjudanden i en enkel och klickbar lista (kan komma att uppdateras). Om du har möjlighet att ta dig ut har många caféer och restauranger mysiga och trevliga uteserveringar.

Läs mer på Facebook

På gång!


Sommarlund är tillbaka med hundratals programpunkter! Guidade turer, utomhusföreställningar, vandringar, konserter med mera - allt anpassat efter rådande läge!

Läs om årets Sommarlund

Sommarens guidade turer


Följ med på en vandring genom Lunds historia och upptäck staden med nya ögon. Lyssna på kunniga guider när de berättar om Lund utifrån olika spännande teman.

Till sommarens guidningar

Lund i hjärtat


I hjärtat av Lund levereras utbudet med kärlek. Lokala butiker, hemtrevliga restauranger och små och stora kulturutövare.

Dyk ner i stans utbud

Upplev Lund digitalt


Hämta hem digitala Lund-upplevelser! Här hittar du appar, podcasts och audioguider som tar dig till Lunds historia, ger dig konstupplevelser och visar runt i en medicinhistorisk värld.

Läs mer om Lunds olika appar

Lund på 48 timmar - UNGDOM


Åk skateboard i Stadsparken, fika och fynda second hand. I vår 48 timmars ungdomsguide har vi samlat förslag på saker att göra som tonåring eller tillsammans med tonåringar i Lund.

Gå till ungdomsguiden

10 måsten i Lund


Är du museifanatiker eller naturälskare? Eller både och? Här har vi samlat 10 måsten i stadskärnan och 10 måsten i vår omgivning, se och upplev!

2020 är ett annorlunda år som kan påverka bland annat öppettider och tillgänglighet, vänligen ha detta i åtanke när du planerar ditt besök.

Gå till listan

Tio naturupplevelser


Välkommen ut till bokskogar, raviner och våtmarker, till Skånes bästa fågelskådarplatser och en av Sveriges äldsta nationalparker. Här finns broschyren som guidar dig till tio underbara naturupplevelser i Lunds kommun.

Gå till broschyren

Träna i det gröna


Utomhusaktiviteter i Lund

Visste du att det finns massor av möjligheter till umgänge, aktivitet och träning runt om i Lunds parker och rum? Utegym och beachplaner, discgolf och skate, tennis och mountainbike-cykling är några. Här får du en beskrivning av vad som finns och kan se på kartan vart i kommunen du ska bege dig.

Läs mer om utomhusträning

Dags för grillning?


Laga maten ute som omväxling. Runt om i Lund finns det flera härliga platser avsedda för grillning och picknick. Tänk bara på brandrisken när det råder värme och torka och se till att plocka med skräpet till en soptunna.

Se platser för grillning