© Visit Lund

Må förälskat bra

Varför är Lund så romantiskt? Kanske för att här möter en svindlande historia en ljusnande framtid?

Du behöver inte resa utomlands för att njuta av ett charmerande folkliv. Här kommer du direkt till hjärtat av staden och kan enkelt och utan trängsel uppleva skön kultur, maffig arkitektur och fascinerande historia, men också cykelvänlig natur. Du och dina kära får nära till nya kunskaper, förföriska kulturupplevelser och glada skratt. Det rika utbudet av nöjen, evenemang och delikatesser får både barnasinnen och smaklökar att jubla.

I Lund har du nära till all den romantik du behöver. I år har vi anpassat alla kulturella och kulinariska upplevelser för att du och de dina tryggt ska kunna må förälskat bra. Här finner du direktlänkar till alla oss som samarbetar för att på bästa möjliga sätt välkomna dig hit. 

Boka din övernattning


Samarbetspartners inom logi

Toppmodernt eller äldre med charm? Lägenhet eller rum? Mitt i stan eller omgivningens lugn? Alternativen finns där för alla liksom tryggheten i att sommarens riktlinjer och hygien följs. Läs mer och boka din övernattning.

Gå till hotellen

Tid för mat och dryck


Samarbetspartners inom restaurang

Välkommen till en riktigt matglad stad. Här finns både "matgata", Saluhall och White guide-restauranger som erbjuder såväl hantverk och variation när det är tid för middag, fika eller att njuta något extra.

Gå till restaurangerna

Se och göra


Samarbetspartners inom upplevelser

Visste du att i Lund finns ett världsunikt museum, att staden har en tusenårig historia och spännande arkitektur? Här sträcker sig friluftsmuseet över hela två kvarter och shoppingen blandar välkänt med unikt.

Gå till upplevelserna