© Christiaan Dirksen

Lund i White Guide

White Guide är en guide som testar och presenterar restauranger, caféer, barer och hotell runt om i Sverige. I White Guides bedömning belönas kvalitet, nyskapande och hållbarhetstänkande. Rakt igenom alla bedömningsområden är personlighet avgörande: särart i matlagningen, tydlig idé i dryckeskonceptet, serviceupplägg med karaktär och en personlig miljö och unik stämning.

Här listar vi restauranger och caféer i Lund som finns omnämnda hos White Guide!

Broder Jakobs


Stenugnsbageri och café

Café med en hemtrevlig känsla där dofter från surdegsbak, croissanter, kardemummasnurror och kanelbullar fyller det lilla stället på Klostergatan.

Gå till Broder Jakobs

Gamla Franska


Gamla Franska arbetar med fransk traditionell matlagningsteknik men med ny modern touch. Du hittar dem i den hundraåriga saluhallen mitt i stan.

Gå vidare till Gamla Franska

Gastro Gaspari


Den tidigare smedjan för tillverkning av hästskor, omvandlades till restaurang och sedan några år tillbaka håller Gastro Gaspari sitt kök och mötesplats öppen för såväl flyinge-bor som besökare. Omgivningens många uppfödare, jägare och bönder ger restaurangen möjligheten att efterleva ”jord-till-bord”-filosofin.

Gå till Gastro Gaspari

Grand hotel


Ett besök i Grands Matsal betyder ett spännande möte med den lokala matkulturen. Maten som serveras här är en tolkning av det nordiska köket med en skånsk finess, rustik och elegant på samma gång.

Gå till Grand hotel

Klostergatans Vin & Delikatess


I restaurangen med det schackrutiga golvet och de stora välvda fönsterna kan du njuta av en ymnig vinlista och en härlig känsla av Parisisk bistro. Här serveras såväl franska klassiker som svenska smaker efter säsong, allt tillagat med stor kärlek till råvaran.

Gå vidare

Love Coffee


Kaffebar

Nästan granne med Domkyrkan ligger caféet Love coffee och numera även granne med spårvägen på Clemenstorget. Här möts du av en kaffepassionerad personal, förtjusta nördiga besökare och kaffe såklart! Bakom cafeet står Daniel som började rosta kaffebönor för över 17 år sedan och som idag skeppar det älskade kaffet från Lund till andra delar av Sverige och världen.

Gå till Love Coffee

Mat & Destillat


I Konditori Lundagårds anrika lokaler huserar nu Mat & Destillat här sedan 2011. Köket är en experimentverkstad som tillagar välkända rätter med nyskapande tekniker och tankar, men utan krusiduller. Testa även cocktailbaren när du är här!

Gå till Mat & Destillat

Matrummet


Inrymt i de gamla lokstallarna i södra Lund finns Matrummet på The More hotel. Här finns inga kompromisser, ingen prestige, bara kärlek till mat, dryck och människor.

Gå till Matrummet

Patisseriet


Konditori och stenugnsbageri

Här bakas magiska surdegsbröd, kanelbullar och croissanter tillsammans med bakelser, småkakor, gräddbullar och mycket annat, allt från grunden. Caféet bjuder på en stilsäker fikastund med plats på gården fina dagar.

Gå till Patisseriet

På Skissernas


Under samma tak som det unika Skissernas museum, hittar man restaurangen På Skissernas. Här väntar ett ambitiöst och samtidigt jordnära skandinaviskt kök. Fokus ligger på bonden runt hörnet, smaker från vårt avlånga land och kärleken till hantverket.

Gå till På Skissernas