© Christiaan Dirksen

Lund i White Guide

White Guide är en restaurangguide som årligen testar och presenterar närmare 800 restauranger i Sverige. I White Guides bedömning premieras kvalitet, nyskapande och hållbarhetstänkande. Rakt igenom alla bedömningsområden är personlighet avgörande: särart i matlagningen, tydlig idé i dryckeskonceptet, serviceupplägg med karaktär och givetvis en personlig miljö och unik stämning.

Här listar vi restaurangerna i Lund som fått en White Guide-utmärkelse 2018.

Gamla Franska


Gamla Franska arbetar med fransk traditionell matlagningsteknik men med ny modern touch. Du hittar dem i den hundraåriga saluhallen mitt i stan.

Gå vidare till Gamla Franska

Gastro Gaspari


Den tidigare smedjan för tillverkning av hästskor, omvandlades till restaurang och sedan några år tillbaka håller Gastro Gaspari sitt kök och mötesplats öppen för såväl flyinge-bor som besökare. Omgivningens många uppfödare, jägare och bönder ger restaurangen möjligheten att efterleva ”jord-till-bord”-filosofin.

Gå till Gastro Gaspari

Grand hotel


Ett besök i Grands Matsal betyder ett spännande möte med den lokala matkulturen. Maten som serveras här är en tolkning av det nordiska köket med en skånsk finess, rustik och elegant på samma gång.

Gå till Grand hotel

Häckeberga slott


Underbart beläget på en holme i Häckebergasjön hittar du Häckeberga slott. Här jobbar köket mycket med de skånska smakerna och råvaror som finns tillgängliga just för dagen.

Gå till Häckeberga slott

Klostergatans Vin & Delikatess


I restaurangen med det schackrutiga golvet och de stora välvda fönsterna kan du njuta av en ymnig vinlista och en härlig känsla av Parisisk bistro. Här serveras såväl franska klassiker som svenska smaker efter säsong, allt tillagat med stor kärlek till råvaran.

Gå vidare

M.E.A.T


M.E.A.T är ett modernt steakhouse med influenser från det amerikanska köket. Som namnet antyder fokuserar man på köttet och kolgrillen, men också på att skapa hög kvalitet och en både personlig och avslappnad atmosfär.

Gå till M.E.A.T

Mat & Destillat


I Konditori Lundagårds anrika lokaler huserar nu Mat & Destillat här sedan 2011. Köket är en experimentverkstad som tillagar välkända rätter med nyskapande tekniker och tankar, men utan krusiduller. Testa även cocktailbaren när du är här!

Gå till Mat & Destillat

Matrummet


Inrymt i de gamla lokstallarna i södra Lund finns Matrummet på The More hotel. Här finns inga kompromisser, ingen prestige, bara kärlek till mat, dryck och människor.

Gå till Matrummet

På Skissernas


Under samma tak som det unika Skissernas museum, hittar man restaurangen På Skissernas. Här väntar ett ambitiöst och samtidigt jordnära skandinaviskt kök. Fokus ligger på bonden runt hörnet, smaker från vårt avlånga land och kärleken till hantverket.

Gå till På Skissernas