© Soham Datta

Simona och Soham

Möt Soham från Indien och Simona från Litauen. Tillsammans flyttade de till Lund från Kina efter Sohams doktorsexamen. Här pluggar Simona vid universitetet och Soham driver volontärverksamheten Food Saving Lund parallellt med jobbet som medicinsk rådgivare.

Tillsammans njuter de av friluftsliv, vandringar och äventyr, att resa och uppleva nya kulturer och ny spännande mat. Läs deras tips om Lund och följ dem på sin matresa via instagramkontot CountingTastebuds.

Vad fick er att välja Lund?

Vi valde att flytta tillbaka från Asien för att komma närmare Simonas familj som bor i Litauen. Simona skulle börja sin magisterexamen i Lunds universitet och Soham skulle kunna fortsätta sin forskning inom medicin och leta efter ytterligare möjligheter.

Hur känns det att bo i Lund? Trivs ni i vår stad?

Det är riktigt trevligt att vara i Lund, trots sin litenhet finns här mycket mångfald. Staden blir riktigt vacker när solen skiner och vi njuter av alla gröna områden här. Dessutom är den gamla stadskärnan underbar att gå runt i.

Finns det något som ni tycker utmärker vår stad och våra invånare?

Det första som märks är att människor är vänligare och gladare när det är bra väder. Den andra skulle vara den skånska dialekten som är helt annorlunda än rikssvenskan, den kan vara svår att förstå nu när vi lär oss svenska. Det tredje mest karaktäristiska är all cykelvägarna - om du har eller kan hyra en cykel kan du utforska så många olika platser runt om.

 


Om ni skulle föreslå tre saker som man inte får missa när man är i Lund, vilka skulle de vara?

Det finns många men de tre roligaste sakerna speciellt på sommaren skulle vara:

1. Botaniska trädgården är fantastisk och absolut värd att spendera timmar på att gå runt i.

2. Ta en kort cykeltur eller en bussresa ut på landsbygden och upplev platser som Dalby, Uppåkra, Genarp och Värpinge. De är underbara för picknick, grillfest och för att njuta tillsammans med familj och vänner.

3. Domkyrkan, Kulturen och andra museer är väl värda ett besök för att ta del av Lunds nästan 1000-åriga historia och alla spännande och intressanta berättelser som har utspelats här.

 

Utforska Lund på cykel


Med cykel når du lätt både det medeltida hjärtat och de gröna utkanterna av staden. Med cykel kan du också enkelt ta dig på utflykt till landskapet och naturen runt omkring Lund. Läs mer om var du kan hyra en cykel och låt några av Lunds cykelentusiaster guida dig runt.

Gå till cykeltipsen

9 platser för glass


Värme, sommarlov och glassäsong i allra högsta grad! Undrar du vart du ska gå för en glass  eller är du sugen på att hitta ett nytt ställe. Gå vidare och se glassguiden!

Gå till guiden här

Lund på 48 timmar


Här kan du enkelt få en härlig kombination av det mysiga stadslivet med lugnet i naturen. Kultur och arkitektur kombinerat med vandring och aktivitet. I våra 48-timmarsguider får du inspiration till mycket av varje.

Gå till guiderna här

10 måsten i Lund


Är du museifanatiker eller naturälskare? Eller både och? Här har vi samlat 10 måsten i stadskärnan och 10 måsten i vår omgivning, se och upplev!

2020 är ett annorlunda år som kan påverka bland annat öppettider och tillgänglighet, vänligen ha detta i åtanke när du planerar ditt besök.

Gå till listan