© Yingying Liu

Yingying Liu

Möt Yingying Liu från Kina. Hon studerar på Lunds Universitet och tar sin examen sommaren 2022. Just nu är Yingying Liu ute på praktik samtidigt som hon letar efter framtida jobbmöjligheter. Utöver skolan är fotografi och ukulele kära intressen. Läs hennes måste-tips om Lund!

Vad fick dig att välja Lund?

Jag studerar egentligen i Helsingborg, men bestämde mig för att bo i Lund för att studentlivet här attraherar mig mer.

Hur känns det att bo i Lund?

Jag tycker verkligen om Lund. Det är en liten, men samtidigt dynamisk stad. Människorna man möter här är väldigt kosmopolitiska, intelligenta och samtidigt ödmjuka. Och dessutom, Lund erbjuder en skön mix av stadsliv och natur.  

Finns det något som du tycker utmärker vår stad och våra invånare?

En av de saker jag verkligen uppskattar med Lund är att man alltid möter intressanta och öppensinnade människor. Och det är tydligt att det är en stad med en rik historia i kombination med en innovativ anda.

Om du skulle föreslå tre saker som man inte får missa när man är i Lund, vilka skulle de vara?

 

 Universitetsbiblioteket. Foto: Yingying Liu

  • Jag tycker mycket om Universitetsbiblioteket där man blir varse universitetets långa historia och möter en massa unga och begåvade studenter. Byggnaden i sig själv är också väldigt vacker, tycker jag.

 

Sankt Hans backar. Foto: Yingying Liu

 

  • Sen tycker jag om Sankt Hans backar. Där kan man njuta av solnedgången, se Köpenhamn i fjärran, spela frisbee-golf och till och med åka skidor om vintern när det är tillräckligt mycket med snö. 
  • Jag vill även tipsa om restaurang Muigong på Kyrkogatan. Det är nog den mest autentiska kinarestaurangen man kan hitta i Skåne.

 

 

.

Topp 10 i staden


Välkommen till stan! Bland trivsamma shoppingstråk och mysiga caféer finns det mycket att uppleva. Gå till listan som ger dig tips på vad du inte ska missa.

Gå till listan

Liten guide om shopping


Den medeltida stadskärnan ger en trivsam shopping med lokala butiker liksom affärer för vintage och second hand. Shoppingstråken ligger tätt på mysiga caféer och restauranger, gröna torg och upplevelser.

Gå till guiden

Tio naturupplevelser


Inspirerad till att uppleva än mer skog och mark, utsikter och djurliv? Broschyren här guidar dig till tio underbara naturupplevelser i Lund och dess omgivningar. Välkommen ut till bokskogar och våtmarker, till Skånes bästa fågellokaler och en av Sveriges äldsta nationalparker.

Gå vidare till broschyren