© Karoline Saether

Åtgärder i pandemitider

Effekterna av coronapandemin slår hårt mot många företag och föreningar i Lunds näringsliv. För att stötta, både på kort och lång sikt, har det beslutats om åtgärder riktade till kommunens näringsidkare inom besöksnäring, handel, hotell- restaurangnäring, elitidrott, kultur- och kreativa näringar och eventbranschen. Åtgärderna från Lunds kommun är flera, av vilka Visit Lund AB är genomförare av några. Läs mer om de här.

Cityvärdar

Projektet cityvärdar har varit igång sedan december 2020 för att underlätta för besökare och handlare i centrum i det rådande läget. Värdarna finns på plats under lördagar 10.00-17.00 och söndagar 12.00-16.00. Det är Visit Lund AB som ansvarar för Cityvärdarna som kan hjälpa verksamheter som behöver hjälp med till exempel att strukturera en kö, enklare leveransuppdrag eller annan assis­tans.  Den som behöver assistans under helgen av cityvärdarna kan kontakta Lunds kommun på 046–359 50 40 (Visit Lund AB). Den som vill komma i kontakt med oss på andra tider eller för att prata om ett uppdrag i förväg, vänligen kontakta Åsa Jensen på mejl,  asa.jensen@visitlund.se eller telefon, 046-359 43 79. 
Projektet löper i nuläget fram till och med den 28 februari 2021.

Lund Hotel Tour

Tillsammans med den destinationsamverkan i Lund har det under vintern erbjudit ett stödpaket till hotell och mötesanläggningar i Lund. För varje hotell spelas det in en kort, säljande film om hotellet som bland annat ska visa dess kapacitet och faciliteter. Filmerna kan hotellen använda vid sin införsäljning av anläggningen, men också publicera i sociala medier etc. Materialet är också användbart i marknadsföringen för Lund som event- och mötesdestination via Visit Lund AB. 

Lund Music Tour

Lund Music Tour är ett stödpaket som riktar sig mot hotell och musiker/artister. Lund är sedan tidigare känd som popstaden Lund med många kända artistframträdande. Vi vill påvisa att Lund fortfarande är en stad med många musiktalanger, därför kommer Hotel Music Tour Lund att lanseras under våren 2021. Konceptet innebär att en musiker/artist gör ett framträdande på ett hotell i Lund, fem hotell och fem artister matchas ihop. De fem framträdanden spelas in utan publik och sprids via digitala medier. 

 

Detta är en del av ett åtgärdspaket för att stötta företag och föreningar i Lunds näringsliv med anledning av coronapandemin. Läs vidare om ytterligare åtgärder för näringsidkare som genomförs av Lunds kommun.

Gå vidare och läs mer här >>