© Christiaan Dirksen

Våra verksamheter

I Visit Lund AB ingår idag fyra enheter. Biljettbyrån för kultur & nöje, Evenemang, Lund Convention Bureau och Lund Tourist Center. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar.

Biljettbyrån för kultur & nöje

Biljettbyrån lägger upp ca 300 evenemang per år åt lokala och nationella/internationella arrangörer. Dessa biljetter går att köpa på Ticketmaster.se, via Biljettbyråns biljettdisk och via Ticketmaster-ombud.

Biljettbyrån är även ombud i flera olika biljettsystem. Som ombud är behörigheterna ibland begränsade, vilket innebär att vi inte alltid kan reservera biljetter eller sälja en viss typ av rabatt. Du kan i de flesta fall hämta ut betalda och reserverade biljetter hos oss om det är bokat via Ticketmaster eller Julius Biljettservice.

Arrangörsinformation
Är du arrangör och behöver hjälp med biljettförsäljningen? Då kan vi hjälpa dig! Vi lägger kostnadsfritt upp ditt evenemang i Ticketmasters system och tar endast betalt per såld biljett. Om ditt evenemang äger rum på Lunds Stadsteater eller i Folkparken Rotundan bemannar vi dessutom biljettkassan vid föreställningen utan kostnad.

När du låter Biljettbyrån lägga upp ditt evenemang blir det synligt och tillgängligt för många. Det ingår marknadsföring såsom synlighet i nyhetsbrev, på hemsidor, i Lunds kommuns evenemangskalender, på Facebook och på bildskärmar.

För information om avtal och kostnader kontakta Johanna Beverhjelm på Biljettbyrån.

Evenemang

Kommer snart.

Lund Convention Bureau

Lund Convention Bureaus uppdrag är att marknadsföra Lund som en mötes- och kongressdestination. Convention Bureaun har funnits sedan 2012 och har lång erfarenhet av kongresser, konferenser och möten. Alla våra tjänster är kostnadsfria och vi ger professionell strategisk rådgivning till alla som vill arrangera möten i Lund. Vi har ett stort nätverk inom akademi och näringsliv. Vi jobbar kontinuerligt med våra mötesambassadörer som är forskare och professorer som har arrangerat och kommer att arrangera möten i Lund . Vi är delaktiga i nationella och internationella nätverk inom mötesindustrin.

Till Convention Bureaun vänder man sig så fort man börjar fundera på att stå värd för ett möte. Vi lotsar rätt för att undvika krockar av andra möten och event eller för att hitta synergier med annat som sker i Lund. Vi fokuserar och lyfter fram de avtryck som ett möte ger på en destination både före och efter dess genomförande.

Lund Convention Bureau hjälper till med att producera professionella ansökningar med stödbrev från kommun och region. Vi kan Lunds utbud av möteslokaler, hotell, bankettsalar, sociala aktiviteter och möjligheter för studiebesök. Hos oss får man support och goda råd under hela planeringsprocessen och därefter lämnar vi över till en kongressbyrå som hjälper till med genomförandet av mötet.

Lund Tourist Center

Lund Tourist Centers verksamhetsfokus är värdskap, destinationsutveckling och marknadsföring kopplat till Lund som besöksdestination.

Turistinformation
Vi är ett auktoriserat turistcenter mitt i centrala Lund, men arbetar också med ett mobilt och behovsanpassat värdskap i hela Lunds kommun. Det fysiska mötet med besökaren betyder mycket för oss och vi ser till att du får personlig service och hjälp med din vistelse här. På vårt turistcenter hittar du information om det lokala utbudet såväl som det regionala och nationella besöksutbudet. Vi hjälper dig med information om sevärdheter, evenemang och aktiviteter och har ett litet utbud av väl valda souvenirer. Behöver du hjälp med att boka boende i Lund eller Skåne hjälper vi dig även med detta. Lund Tourist Center är medlemmar i branschorganisationen Visita.

Destinationsutveckling och marknadsföring
Lund Tourist Center arbetar för att på ett hållbart sätt, utveckla och marknadsföra Lund som besöksdestination. Arbetet görs tätt ihop med Lunds besöksnäring och universitet liksom med Tourism in Skåne och Visit Sweden.