© Leif Johansson, Xrayfoto

Nyheter

Infopoints i Lund


Nu startar äntligen Visit Lund sitt nätverk av officiella InfoPoints med turistservice runt om i hela kommunen.

Ambitionen är att nå besökarna mer och bättre genom att vara där de är och rör sig under besöket i Lund. Inledningsvis handlar det om att sluta avtal med samarbetspartners och utbilda ambassadörer till att bli proffs på värdskap och på att informera om Lund för besökare och lundabor.

Läs artikeln i Sydsvenskan

Välkommen in till Lunds hotell och mötesplatser


Lunds hotell och mötesanläggningar rullar ut röda mattan! 19 korta inspirationsfilmer har tagits fram av Visit Lund AB och finansierats med stöd från Lunds kommuns åtgärdspaket till stöd för näringslivet i samband med pandemin.

- Att det har varit i ett extremt kämpigt år för branschen kan inte någon ha missat och nu hoppas vi att alla fortsätter att stödja det lokala näringslivet. Boka det lilla interna arbetsmötet eller beställ catering internt i Lund, det betyder mycket i dessa tider, säger Per Welinder, vd Visit Lund AB. Följ filmerna i sociala kanaler eller gå vidare via länken till de samlade filmerna på Youtube.

Se inspirationsfilmerna här

Nu blir det mer turistinformation i Lund


2021-05-19

Visit Lund AB möter sommaren med en ny satsning på InfoPoints och en pop-up på Kulturen. - Vi storsatsar på vår besöksservice genom att se till att finnas på flera olika platser runt om i kommunen, säger Jenny Larsson som ansvarar för värdskap på Visit Lund AB.

Läs vidare här

Avsiktsförklaring ger EM-kvalmatch till Lund


2021-02-11

En ny avsiktsförklaring mellan svensk handboll, Skånes Handbollsförbund, Stiftelsen Arenan och Visit Lund AB är nu på plats vilket medför att vi räknar med fler handbollslandskamper i Lund närmaste åren. Bland annat kommer en EM-kvalmatch mot Montenegro att spelas i Sparbanken Skåne Arena den 9 mars.

Läs hela pressmeddelandet här

Visit Lund AB flyttar in på Bytaregatan


2021-01-21

I september 2020 tillsattes bolagets vd och nu startar man det nya året med att flytta till ny adress, då får medarbetarna ett gemensamt kontor på Bytaregatan 6. Kontoret ligger på bästa skyltläge längs en av de gator i Lund som har högst flöde av förbipasserande gående och cyklister.

Läs hela pressmeddelandet

Visit Lund och åtgärdspaket


Effekterna av coronapandemin slår hårt mot många företag och föreningar i Lunds näringsliv.  Åtgärderna från Lunds kommun är flera, av vilka Visit Lund AB är genomförare av några.

Läs mer om de här