© Karoline Saether

Cykla i Lund

Att cykla är ett enkelt och bra sätt att ta sig fram i och uppleva Lund.

Cykelvägar

Det finns gott om cykelvägar i kommunen och till angränsande kommuner. Cykelvägarna hittar du antingen på nätet, eller så kan du hämta ut en fysisk cykelkarta på Lund Tourist Center. Låt dig också inspireras av Naturskyddsföreningen i Lund som har gett ut många förslag på cykelturer i stan och i omgivningarna eller av föreningen Cykelkultur som anordnar cykelutflykter.

>> "Cykla i Lund" - Lunds kommuns kartportal

>> Naturskyddsföreningen Lund

>> Föreningen Cykelkultur

Hyra cykel?

Vill du hyra en cykel finns Fridhems Cykel vid Allhelgonakyrkan, här kan du hyra för en dag eller för flera. Är du sugen på att testa Mountainbike finns sådana också tillgängliga. Butiken hyr dessutom ut cykelhjälmar. 

Många boenden i Lund erbjuder också hyr- eller lånecyklar om du bor hos dem. Fråga när du bokar!

Ska du bara cykla en kort stund, kan du hyra Lundahojen som du får cykla på i 30 minuter innan du måste hitta en cykelstation att parkera vid.

Hyrcykeltjänsten Digibike når du genom att ladda ner deras app och registrera dig för betalning, sen är det bara att hitta närmaste cykel och ge dig iväg. 

Föreningen Cykelkultur är operatör av Donkey Republic, vilket innebär att någon med appen "Donkey Republic" kan hyra deras cyklar. Kundsupport ligger då hos Doneky Republic, och Cykelkultur har ansvaret och ser till att cyklar fungerar här.

>> Fridhems cykel

>> Lundahoj

>> Cykelkultur/Donkey Republic >>

Mountainbike och BMX

Är det en annan typ av cykling som intresserar dig? För mountainbike och BMX-cykling finns det anlagda spår i Skrylle och i Genarp. Håll koll på regler som gäller för respektive område och visa hänsyn för natur liksom andra besökare som kanske passerar och korsar din väg. 

>> Mountainbikespår i Skrylle

>> Genarps cykelpark

Mer cykelinformation 

Är du intresserad av cykelauktioner, lagar och regler, cykelparkering med mera finns det mer information på Lunds kommuns hemsida. Du kan också läsa mer om cykling i Sverige på Svenska Cykelsällskapets och Cykelfrämjandets hemsida. Behöver du pumpa cykeln när du är ute kan du hitta närmaste offentliga cykelpump på Pumpacykeln.se.

>> Lunds kommun

>> Cykla i Skåne

>> Svenska cykelsällskapet

>> Cykelfrämjandet

>> Pumpacykeln.se