© Karoline Saether
Chatta med oss

Cykla i Lund

Att cykla i Lund är ett enkelt och bra sätt att ta sig fram och se staden. Det finns gott om cykelvägar i kommunen och till angränsande kommuner, som du antingen kan hitta på nätet, eller så kan du hämta ut en fysisk cykelkarta på Lund Tourist Center. Behöver du pumpa cykeln kan du hitta närmaste offentliga cykelpump på Pumpacykeln.se, se länk under relaterad information.

På Lund.se finns information om cykelauktioner, lagar och regler, cykelparkering med mera. Du kan också läsa mer om cykling i Sverige på Svenska Cykelsällskapets, Cykelfrämjandets och Naturskyddsföreningens hemsida.

Vill du hyra en cykel över dagen finns Fridhems Cykel vid Allhelgonakyrkan, de hyr även ut cykelhjälmar. Ska du bara cykla en kort stund, kan du hyra Lundahojen, som du får cykla på i 30 minuter innan du måste hitta en cykelstation att parkera vid. Hyrcykeltjänsten Digibike har kommit till Lund! Ladda ner appen och registrera dig för betalning, sen är det bara att hitta närmaste cykel och ge dig iväg. Många boenden i Lund erbjuder också hyr- eller lånecyklar om du bor hos dem. Fråga när du bokar!