© Leif Johansson, Xrayfoto

Resa med tåg och buss

Lunds centralstation ligger mitt i stan, vilket gör tåg till det kanske bästa alternativet för att resa till Lund. Hit kan du även resa direkt till och från Köpenhamn och flygplatsen Copenhagen Airport. Med buss kan du ta dig både inom Lund och resa vidare ut i Skåne. Här nedan guidar vi dig bland kollektivtrafiken till och i Lund.

Tåget till Lund

Till Lund C trafikeras tågen av bland annat Skånetrafiken, SJ och Snälltåget. På respektives hemsidor kan du söka och beställa din resa till eller från Lund. 

För lokal- och regionaltrafik köper du enklast biljetter i biljettautomaterna på Lund C eller i Skånetrafikens app. Pressbyrån och 7-eleven är också återförsäljare av många lokala, regionala och nationella tågbiljetter. Tänk på att du behöver köpa din biljett innan du hoppar på tåget!

>> Skånetrafikens hemsida

>> Hitta till Skånetrafikens kundcenter

>> SJs hemsida

>> Snälltågets hemsida


Resa med buss

Upptäck Lund med hjälp av Skånetrafiken som är Skånes kollektivtrafik. På Skånetrafikens hemsida finns Reseplaneraren som hjälper dig att planera din resa. 

Skånetrafiken jobbar idag med ett helt kontantfritt system och köp av biljetter kan göras i deras app, med betalkort eller i biljettmaskiner som finns på centralstationen. Pressbyrån och 7-eleven som finns på flera platser i stan, är biljettombud och kan också hjälpa till med biljetter.

 

Resa lokalt

Med stadsbussarna kan du lätt ta dig runt i hela staden. Bussarna är gröna och utgår mestadels ifrån Botulfsplatsen. 

 

Resa regionalt

Med de gula regionbussarna tar du dig lätt ut till tätorterna och naturen i Lunds kommun. Regionbussarna avgår oftast från centralstationen eller Bankgatan. 

>> Skånetrafikens hemsida

 

Långfärdsbussar

Det är lätt att ta sig med buss till Lund från många av de största städerna i Norden. Några bolag som kör till Lund är Nettbuss och Flixbus. De flesta bolagen stannar vid Lund C.

>> Nettbuss

>> Flixbus hemsida