Uppleva och göra

Bland kullerstenar och korsvirkeshus samsas den medeltida stadskärnan med moderna byggnader och miljöer för forskning och innovation.

En liten stad full av upplevelser och trivsel

Här ligger äventyrsbadet, de mysiga shoppingstråken, mat-gatan och alla museer. Men Lund är också naturskönt, med trolska boklundar och rapsfält som sätter utropstecken på våren. Här kan en dagsvandring lätt kombineras med stadslivet. Kort sagt, i Lund finns det mycket att uppleva - både i city och i den stadsnära omgivningen. Här guidar vi dig till några godbitar, fler upptäcker du säkert själv.

16 tips till fots

Ta dig enkelt runt till några av sevärdheterna i stadskärnan!

Rysliga veckan

Höstlovsveckan i Lund bjuder på rysliga aktiviteter för både stora som små.

Shopping

Den mysiga stadskärnan sätter en skön och hjärtlig stämning

Upplev Lund på 48 timmar

Bortom stadskärnan

Uteservering med domkyrkoforum och domkyrkan i fonden

Lunds domkyrka firar 900 år

Lunds domkyrka är idag en av Sveriges främsta sevärdheter och räknas till ett av landets sju underverk.

2023 inleddes domkyrkans jubileumsår, då firar man kryptans 900 år. Den stora jubileumsdagen hålls den 30 juni, på dagen exakt 900 år sedan kryptan invigdes, men hela året kommer bjuda på historiska visningar, konstutställningar, konserter och mycket mer.


Två personer promenerar i gamla gator

Tio fina tips i stan

Bland trivsamma shoppingstråk och trendiga caféer finns det mycket att uppleva. Universitetets vackra gamla byggnader, museer och mysiga gamla kullerstensgator. I vår lista hittar du tips på saker att se och uppleva.


Lund runt på cykel

Var hyr jag cykel och hur hittar jag ut?

Instagramplatser i Lund

Inspireras och inspirera!

Lund utmanar dig!

Är du ny i stan eller vill du se din hemmiljö med nya ögon? Här hittar du tips på olika spel och quiz som Lundajakten, Lundarundan och Escape House Lund. Aktiviteter som tar dig runt i Lund och utmanar dig med gåtor, skatter, bilder eller andra klurigheter.

Pärm, kompass och kodlås

Mer att upptäcka!

Välkommen till en helg bland Lunds olika gallerier, muséer, biografer och konstnärer som håller sina ateljéer öppna. Dessutom dyker det upp konstarrangemang runt om i staden som kan upplevas bara under själva konsthelgen.

En sen och mörk höstdag slingrar sig loppet genom Lunds krokiga gator och genom en mängd läskiga scener och hinder, allt kryddat med hungriga zombies och specialeffekter. Vågar du vara med?

AKTUELLT

Var ligger Botaniska trädgården? Hur hittar jag till stadsparken? Var kommer jag in med tåget? Här hittar du en karta över staden och kommunen Lund, att ladda ner.