Uppleva och göra

Bland kullerstenar och korsvirkeshus samsas den medeltida stadskärnan med moderna byggnader och miljöer för forskning och innovation.

En liten stad full av upplevelser och trivsel

Här ligger äventyrsbadet, de mysiga shoppingstråken, mat-gatan och alla museer. Men Lund är också naturskönt, med trolska boklundar och rapsfält som sätter utropstecken på våren. Här kan en dagsvandring lätt kombineras med stadslivet. Kort sagt, i Lund finns det mycket att uppleva – både i city och i den stadsnära omgivningen. Här guidar vi dig till några godbitar, fler upptäcker du säkert själv.

Sveriges största barnboksfestival

Dags för Litteralund 14-19 april

Hållbarhetsveckan 8–13 april

En hel vecka med aktiviteter kring hållbarhet!

Shopping

Den mysiga stadskärnan sätter en skön och hjärtlig stämning

Upplev Lund på 48 timmar

Bortom stadskärnan

Två personer promenerar i gamla gator

Tio fina tips i stan

Bland trivsamma shoppingstråk och trendiga caféer finns det mycket att uppleva. Universitetets vackra gamla byggnader, museer och mysiga gamla kullerstensgator. I vår lista hittar du tips på saker att se och uppleva.


Lund runt på cykel

Var hyr jag cykel och hur hittar jag ut?

Instagramplatser i Lund

Inspireras och inspirera!

Lund utmanar dig!

Är du ny i stan eller vill du se din hemmiljö med nya ögon? Här hittar du tips på olika spel och quiz som Lundajakten, Lundarundan och Escape House Lund. Aktiviteter som tar dig runt i Lund och utmanar dig med gåtor, skatter, bilder eller andra klurigheter.

Pärm, kompass och kodlås

Mer att upptäcka!

I Lund finns en hel del butiker med ett varierat andra hands-utbud, allt från loppis till vintage och antikt. Dessutom arrangeras loppmarknader både inomhus och utomhus under året.

Välkommen in i miljöer och berättelser från H. C. Andersens världar. Utställningen utlovar som vanligt upptäcktsfärd, utklädning, läsning och andra roligheter i en mysig sagomiljö.

AKTUELLT

Var ligger Botaniska trädgården? Hur hittar jag till stadsparken? Var kommer jag in med tåget? Här hittar du en karta över staden och kommunen Lund, att ladda ner.