Uppleva och göra

Bland kullerstenar och korsvirkeshus samsas den medeltida stadskärnan med moderna byggnader och innovationsmiljöer.

En liten stad full av upplevelser och trivsel

Här ligger äventyrsbadet, de mysiga shoppingstråken, mat-gatan och alla museer. Men Lund är också natursköna vidder, med trolska boklundar och rapsfält som lyser om våren, här kan en dagsvandring lätt kombineras med stadslivet. Kort sagt, i Lund finns det mycket att uppleva - både i city och i den stadsnära naturen. Här guidar vi dig till några godbitar, fler upptäcker du säkert själv.

Gamla byggnader runt en öppen plats med en fontän.

Topp tio i staden

Välkommen till Lund! Bland trivsamma shoppingstråk och trendiga caféer finns det mycket att uppleva. Universitetets vackra gamla byggnader, museer och mysiga gamla kullerstensgator. I vår lista hittar du tips på saker att se och uppleva.


Lund utmanar dig!

Är du ny i stan eller vill du se din hemmiljö med nya ögon? Här hittar du tips på olika spel och quiz som Lundajakten, Lundarundan, Escape House Lund och Exploration Lund. Aktiviteter som tar dig runt i Lund och utmanar dig med gåtor, skatter, bilder eller andra klurigheter.

Tre personer står på kullerstensgata och tittar tillsammans i frågeformulär

Finalen av esportturneringen Pinnacle Cup Championship landar i Lund den 9-11 juni. De fyra tävlingsdagarna väntas totalt locka närmare 7 500 besökare, och en miljonpublik som följer evenemanget online.

AKTUELLT

Lundakarnevalen stundar och det är dags att boka in ett besök i Lund helgen den 20-22 maj 2022. Under dessa dagar förvandlas Lundagård till ett stort karnevalsområde och karnevalståget går genom Lunds gator och sprider glädje och stämning i kubik.

Den 26–27 augusti flyttar Lund 100 år tillbaka i tiden! Tillsammans med Eloso Förlag anordnar Visit Lund den första spelfestivalen av sitt slag där en svunnen tid står i centrum. Temat är Lund 1922 och med AF-borgen som hjärta skapar vi en känsla av 1920-talet och bjuder in alla som vill vara med att delta att återskapa ett Lund för 100 år sedan.

Visit Lund AB - en del av Lunds kommun