Uppleva och göra

Bland kullerstenar och korsvirkeshus samsas den medeltida stadskärnan med moderna byggnader och miljöer för forskning och innovation.

En liten stad full av upplevelser och trivsel

Här ligger äventyrsbadet, de mysiga shoppingstråken, mat-gatan och alla museer. Men Lund är också naturskönt, med trolska boklundar och rapsfält som sätter utropstecken på våren. Här kan en dagsvandring lätt kombineras med stadslivet. Kort sagt, i Lund finns det mycket att uppleva - både i city och i den stadsnära omgivningen. Här guidar vi dig till några godbitar, fler upptäcker du säkert själv.

16 tips till fots

Ta dig enkelt runt till några av sevärdheterna i stadskärnan!

Upplev Lund på 48 timmar

För barnfamiljer

Shopping

Den mysiga stadskärnan sätter en skön och hjärtlig stämning

Upplev Lund på 48 timmar

Bortom stadskärnan

Två personer promenerar i gamla gator

Tio fina tips i stan

Bland trivsamma shoppingstråk och trendiga caféer finns det mycket att uppleva. Universitetets vackra gamla byggnader, museer och mysiga gamla kullerstensgator. I vår lista hittar du tips på saker att se och uppleva.


Lund runt på cykel

Var hyr jag cykel och hur hittar jag ut?

Instagramplatser i Lund

Inspireras och inspirera!

Lund utmanar dig!

Är du ny i stan eller vill du se din hemmiljö med nya ögon? Här hittar du tips på olika spel och quiz som Lundajakten, Lundarundan och Escape House Lund. Aktiviteter som tar dig runt i Lund och utmanar dig med gåtor, skatter, bilder eller andra klurigheter.

Tre personer står på kullerstensgata och tittar tillsammans i frågeformulär

Mer att upptäcka!

Även om Lund idag är en del av Sverige har det inte alltid varit så. Runt om i kommunen kan du läsa de skyltar som återberättar slaget som stod mellan Sverige och Danmark 1676, en av de blodigaste striderna på nordisk mark.

AKTUELLT

Var ligger Botaniska trädgården? Hur hittar jag till stadsparken? Var kommer jag in med tåget? Här hittar du en karta över staden och kommunen Lund, att ladda ner.

AKTUELLT

LundaLek är en lokal aktör som erbjuder klurigheter och utmaningar för familj och grupper! Nu släpps JuniorJakten som är en klurig runda i Stadsparken och är gjord för barn i åldern 7–14 år. Perfekt för en familjedag med barnen!