Uppleva och göra

Bland kullerstenar och korsvirkeshus samsas den medeltida stadskärnan med moderna byggnader och innovationsmiljöer.

En liten stad full av upplevelser och trivsel

Här ligger äventyrsbadet, de mysiga shoppingstråken, mat-gatan och alla museer. Men Lund är också natursköna vidder, med trolska boklundar och rapsfält som lyser om våren, här kan en dagsvandring lätt kombineras med stadslivet. Kort sagt, i Lund finns det mycket att uppleva - både i city och i den stadsnära naturen. Här guidar vi dig till några godbitar, fler upptäcker du säkert själv.

Fira höstlovet i Lund

Se lovaktiviteterna här

Upplev Lund på 48 timmar

För barnfamiljer

Shopping

Den mysiga stadskärnan bjuder in till trivsam shopping

Upplev Lund på 48 timmar

Bortom stadskärnan

Två personer promenerar i gamla gator

Tio fina tips i stan

Bland trivsamma shoppingstråk och trendiga caféer finns det mycket att uppleva. Universitetets vackra gamla byggnader, museer och mysiga gamla kullerstensgator. I vår lista hittar du tips på saker att se och uppleva.


Lund runt på cykel

Var hyr jag cykel och hur hittar jag ut?

Instagramplatser i Lund

Inspireras och inspirera!

Lund utmanar dig!

Är du ny i stan eller vill du se din hemmiljö med nya ögon? Här hittar du tips på olika spel och quiz som Lundajakten, Lundarundan, Escape House Lund och Exploration Lund. Aktiviteter som tar dig runt i Lund och utmanar dig med gåtor, skatter, bilder eller andra klurigheter.

Tre personer står på kullerstensgata och tittar tillsammans i frågeformulär
AKTUELLT

Ta chansen att en av Lars Noréns sista pjäser, en av de sista han skrev före sin död, som nu får urpremiär på Dramaten och gästar Lunds Stadsteater! Möt Sveriges radios korrespondenter och ta del av deras historier från världen över. Upplev ”seven methods of killing kylie jenner” – en Londonproduktion belönad med flertalet priser eller Carl-Einar Häckner i sin humorshow som tar avstamp från hans farmors vardagsrum.

En vecka i oktober fylls Lund av sång när Körfestivalen intar staden. Denna gång blir det återigen i stor skala med ett fullsmockat program med sammanlagt tjugo medverkande körer.

AKTUELLT

En ny lekutställning har öppnat på Kulturen, denna gång inspirerad av Astrid Lindgrens böcker om Pippi Långstrump! Lek i Pippis kök och sovrum, ta rutschkanan ut i trädgården och hälsa på Pippis häst Lilla Gubben, besök godisaffären och spana efter sjörövarskepp.