Höstlov i Lund

Denna sida är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Snart dags för höstlov!

Här samlar vi aktiviteter och evenemang för att fira in höstlovet i Lund.

Höstlov på Kulturen

Kulturen i Lund har öppet kl 10–16 hela höstlovet, 29 oktober till 6 november, men håller också kvällsöppet på torsdagen den 3 november! Museet bullar upp med rysliga vandringar, spöklikt pyssel och kusliga mysterium, men också fika, lek och utställningar!

Läs mer om höstlovet på Kulturen här

Kvällsbild från en mörk gata där ljus från fönster lyser och människor rör sig spöklikt.

Välkommen – om du vågar – till mörkervandring i växthusen! Med ficklampa letar vi tillsammans efter lurande, läskiga saker bland palmer och lianer. Möt djävulsnässlan, drakblodsträdet och köttätande växter! Fem tillfällen mellan 31 oktober och 4 november. Gratis, men kom ihåg att boka!

Hänger du med ner för vattenrutschbanorna, tar steget utför hopptornet, eller glider ner bland bubblor och värme? En kort promenad från gågatorna och du är på äventyrsbadet Högevall.

I Lunds kommun finns härliga naturupplevelser och friluftsliv alltid närmare än du tror. Ta hjälp av naturkartan och hitta allt från myllrande våtmarker och fågelsjöar till artrika fälader och lummiga bokskogar.

Kulturnatten 2021

Höstlov på Vattenhallen Science Center

I Vattenhallen får barn och vuxna prova på olika experiment med fokus på naturvetenskap och teknik. Under höstlovet håller Vattenhallen öppet 31 oktober–6 november, kl 12–17 och bjuder på experiment, shower, utmaningar och planetarievisningar.

Läs mer hos Vattenhallen Science Center

Skapa på Skissernas!

Skissernas museum bjuder in till Skapande verkstaden som håller öppet för drop in för familjer den 1 och 2 nov kl. 13–15. Temat är: Skapa din egen mask! Vi målar och gör kollage på masker med inspiration av höstens årstid och konsten omkring oss.

Söndagen 6 nov har museet familjevisning kl 12.30 och drop in i Söndagsverkstaden kl 13–15 på temat höstlöv, regn och rusk.

Läs mer om Skissernas museum här.

Barnhänder som pysslar med färgade papper.

Höstlovsaktivitet! Kan du med hjälp av ledtrådar hitta föremål på museet? Föremålen berättar om människan, livet och kroppen och kan vara gamla eller nya, stora eller små.

Biblioteken runt om i Lund har höstlovsmys! Kom och pyssla, se på film eller gör din egen! Läs böcker på egen hand eller tillsammans! Spela schack eller lär dig om programmering.

Välkommen på en spännande lovvisning i Lunds Domkyrka. Tillsammans letar vi efter timglas och dödskallar och funderar på vad det gör här. Vad symboliserar dom? Under veckan infaller både Halloween, De dödas dag/ Dia de muertos och Alla helgons dag. Hur hänger detta samman med timglas och dödskallar?

Utanför Naturum Skrylle, med trädjur i förgrunden och skog i bakgrunden.

Häng med till Skrylle!

Under höstlovet har Naturum öppet med personal, tisdag till söndag och i programmet finns spännande aktiviteter som lyktvandring, skattjakt och växtfärgning!
Läs om alla Naturums höstlovsaktiviteter i kalendern här.

Glöm inte att du också kan boka både vindskydd och grillplats, eller varför inte en kväll i viltgömslet Gyltan för att spana på Skrylleskogens djur.
Gå till skrylle.se för att boka.

Höstlovet på Historiska museet har fri entré och bjuder in lovlediga barn och vuxna till tipspromenad, men också specialvisningar för barn där vi får en bild av en klangvärld från forntiden! Gå vidare för att läsa mer och hur du bokar plats!

Har du aldrig provat att koda innan? Eller är du ett proffs? Den 3 november bjuder Ideon med flera, in just dig, i åldern 8–15 år, för att utveckla dina färdigheter inom kodning. Dagen är upplagd på tre olika nivåer – för dig som är nybörjare, för dig som har kodat lite innan och har lite förkunskaper och för dig som kodat en del själv och vill lära nytt.

Välkommen på en spännande lovvisning i Lunds Domkyrka. Tillsammans letar vi efter timglas och dödskallar och funderar på vad det gör här. Vad symboliserar dom? Under veckan infaller både Halloween, De dödas dag/ Dia de muertos och Alla helgons dag. Hur hänger detta samman med timglas och dödskallar?

Två personer i stråhattar blickar ut över landskapet

Ta med barnen till Hawaii

På höstlovet öppnar The Lodge upp sitt dagspapaket Honulele Spa Retreat för barn över 10 år! Vad sägs om fotbad med havssalt, kroppspeeling, inpackningar och att njuta av stillheten i lagunen upplyst av enbart fackelsken?

Tips nummer två är en ryslig tipsrunda som utgår från hotellets reception och sträcker sig ca 2 km ut på Romeleåsen. Penna, tipskupong och pris ges ut av hotellet som också kan erbjuda frukostbuffé, fika, och lunch innan eller efter rundan!

Besök The Lodge här och läs mer

Fyra personer löser problem vid ett bord.

Vågar du utmanas?

Är du ny i stan eller vill du se din hemmiljö med nya ögon? Här hittar du tips på olika spel, quiz och appar som ofta tar dig runt i Lund och utmanar dig med gåtor, skatter, bilder eller andra klurigheter. Testa en ny utmaning för varje lovdag vetja!

Gå till utmaningarna här

Uppdaterad: 2022-01-12

Mer att upptäcka i och kring Lund

AKTUELLT

Vad vill du hitta på idag? Här hittar du ett rikt urval av evenemang i Lund. Låt dig inspireras av vad som händer just nu eller vad som är på gång längre fram!

Välkommen till stan! Bland trivsamma shoppingstråk och mysiga caféer finns det mycket att uppleva. Gå till listan som ger dig tips på saker att se och uppleva.

Okej, men innan, mellan, efter, eller under allt pyssel och rysligheter måste man göra plats för fika. Så bra att det finns en fika-guide som ger några uppslag!