Ung i Lund på 48 timmar

Utforska Lund

Ung i Lund på 48 timmar

Åk skateboard i Stadsparken, fika och fynda second hand. I vår 48 timmars ungdomsguide har vi samlat förslag på saker att göra som tonåring eller tillsammans med tonåringar i Lund.

Bord och stolar i café

Sovmorgon dag 1

Ät dig en god frukost på någon av Lunds mysiga caféer. På Bytaregatan i centrala Lund hittar du fikastället Coffee Break. Här serveras allt från nybakade scones till matigare mackor och bakelser.

Coffee Breaks öppettider

Chocolaterie Hovby nr 9 har många former av choklad, till frukost, kanske den varma i kopp passar bäst?

Öppettider på Chocolaterie Hovby nr 9

Här är du i hjärtat av Lund och promenerar parallellt med shoppingstråk och lokala butiker.

Förmiddag

Fortsätt att promenera runt i Lund centrum för att upptäcka några av stadens secondhandbutiker. Här kan du fynda något nytt till garderoben eller kanske hitta en present till någon nära vän eller släkting. Erikshjälpen och Emmaus är två bra alternativ som dessutom ligger granne med varandra.

På vår Instagram hittar du en kort guide över vintage och loppis i Lund

Hitta till Södra Esplanadens loppis

Fler shoppingtips

Ett överraskande häftigt ställe är Skissernas museum. I de stora utställningssalarna kan du se allt från modern konst till målningar från tidigt 1900-tal.

Upptäck Skissernas museum

Kullerstensgata och butiksfönster
Människor på picknickfilt i park

Lunchtips

För ett billigt alternativ, som dessutom är populärt bland lundaborna, finns Lunda Falafel. Ett annat förslag är att köpa
sallad på Grönt o’ Gott.

Hitta till Lunda Falafel

Meny på Grönt o' Gott

Båda alternativen går att ta med sig till exempelvis Botaniska Trädgården eller Stadsparken för en härlig picknick.

Eftermiddag

Något som tilltalar många av de lokala ungdomarna är skateboarding. I Stadsparken hittar du Lunds egna skateboardpark. Här går det att låna skateboards och ta några timmar till att åka med sina vänner. I Stadsparken kan man dessutom slappa i hängmattorna, grilla eller spela beachvolleyboll. Det finns dessutom mat och glass i närheten om du skulle bli hungrig eller sugen på något sött.

Upptäck Stadsparken i Lund

Är det inneväder är bowling på Bollhuset eller en match paddel på PDL-center Lund en rolig grej att göra med sin familj eller vänner.

Öppettider och priser på Bollhusets bowling

Boka padelbana hos PDL-center

Om sport inte är din grej, kan du spendera din eftermiddag på Kulturen. Det är ett friluftsmuseum med många olika hus och miljöer från medeltiden och fram till 1930-talet. Kika in i husen och lär dig mer om hur det var att leva förr.

Hitta till Kulturen

Trädgårdsdamm framför rödputsad historisk byggnad
Uteservering i skymning

Kvällshäng och mat

Mejeriet brukar ha humorshower och konserter med kända svenska komiker eller artister som man inte får missa. Håll utkik på Mejeriets hemsida för aktuellt program.

På gång på Mejeriet

För goda hamburgare finns restaurangen Surf Shack runt hörnet. De serverar hamburgare och milkshakes med surf-tema som får det att kännas som att man sitter inne på en strandbar i Miami. Om du är sugen på något mer italienskt så är restaurang Italia på Lilla Fiskaregatan ett perfekt alternativ. Här kan du välja mellan olika pastarätter och pizza.

Surf Shack i Saluhallen

Italia Il Ristorante

Mer tips om matställen i Lund

Här är det lätt att lyckas ta bra bilder. Ta en titt på Lunds populära fotoplatser på Instagram och #visitlund.

Gillar ni också att klura och lösa gåtor? Testa Lundajakten, stadsvandringen utöver det vanliga.

Rögle dammar

Tur 1 - Ett skogsäventyr

Efter gårdagens upplevelser i Lunds innerstad kan du
prova på ett skogsäventyr i Skrylle. Bege dig med cykel eller ta Naturbussen, som är en rundtur runt i Lunds natur där du kan välja att hoppa av på vilket stopp du vill.

Tidtabell för Naturbussen

Upptäck Skryllegården

När du väl kommit fram finns det olika aktiviteter att välja mellan. Bara promenera eller ät en sen frukost på Skryllegården. Vill du röra på dig ännu mer? Kör ett träningspass på Skrylles utegym eller ta en joggtur på en av lederna. I närheten finns också Rögle dammar som är ett sportfiskeområde med iordningställda grillplatser, toaletter, vindskydd och ett flertal bryggor.

Fiska i Rögle dammar

Tur 2 - för den badsugne

Med cykel kan du ta dig en bit västerut till bland annat Rinnebäcksravinen, som är ett fint naturområde nära centrala Lund.

Hyr cykel i Lund

Om du är badsugen kan du fortsätta cykelturen ut till Lomma Beach eller Bjärred för ett dopp eller häng på stranden. En glasspaus är också ett måste, Lomma Glassfabrik har väldigt god glass med många olika smaker att välja bland. Saltsjöbadens kiosk i Bjärred, även kallad sommarkiosken, säljer enligt ryktet Sveriges godaste mjukglass.

Lomma Glassfabrik

Saltsjöbadens kiosks Facebooksida

Fyra sommarklädda ungdomar som lutar sig över mobiltelefon
Personer äter hamburgare på restaurang

Kväll

Efter en lång och härlig dag ute kanske det har blivit dags för kvällsmat. En lokal favorit bland ungdomar i Lund är restaurangen M.E.A.T. Börja med en tallrik tapas att dela med dina kompisar. Välj sedan fritt från deras breda meny där du hittar allt från vegetariska alternativ till goda grillspett eller smarriga hamburgare. Ett annat tips är att följa Lunds kullerstensgator österut, där finns restaurangen Ha Long som erbjuder Vietnamesisk mat. Deras mest populära rätt är en hemmagjord Pad Thai som är något som de flesta uppskattar.

MEATs meny och öppettider

Restaurang Ha Long

Är det redan över?

Tiden går fort när man har roligt och 48 timmar är nu till ända. Välkommen tillbaka för att upptäcka mer nästa gång!

Här tipsar vi om fler saker du kan upptäcka på 48 timmar:

Lund på 48 timmar

Uppdaterad: 2022-01-12

Mer att upptäcka!

Alla hjärtans dag i all ära, men Lund är kärleksfullt 365 dagar om året.

Guiden Barnens Lund är en 48-timmars guide full av tips och idéer. Häng med!

Kombinera stadslivet med cykelutflykter, naturupplevelser och landsbygdscharm.