Lunds kommun startsida

Biljettförsäljning och evenemangskalender

Är du arrangör och behöver hjälp med biljettförsäljningen? Då kan vi hjälpa dig!

Sälj evenemangsbiljetter genom Visit Lund

Vi lägger upp ditt evenemang i Ticketmasters system och tar endast betalt per såld biljett. Om ditt evenemang äger rum på Lunds Stadsteater eller i Folkparken Rotundan bemannas dessutom biljettkassan vid föreställningen utan kostnad.

När du låter Visit Lund lägga upp ditt evenemang blir det synligt och tillgängligt för många. Då ingår dessutom marknadsföring i form av synlighet i nyhetsbrev, evenemangskalender och på digitala skärmar. För information om avtal och kostnader är du välkommen att kontakta Johanna Beverhjelm.
E-post: johanna.beverhjelm@visitlund.se.

Evenemangskalendern

Om du arrangerar ett publikt evenemang i Lund har du möjlighet att helt gratis synas i evenemangskalendern och du kan i många fall själv lägga upp ditt evenemang. Det du behöver göra är att registrera en användare, lägga in informationen och så publicerar vi evenemangsnotiserna efterhand som de godkänts av oss.

Se alla event i vår evenemangskalender

Så här lägger du upp ett evenemang i kalendern Cruncho

Gå till eventmanagern för att skapa en inloggning med din e-post och välja ett lösenord.

Crunchos eventmanager

 • I toppmenyn klickar du på ”Skapa evenemang”.
 • Nu dyker det upp ett formulär där du fyller i namnet på ditt evenemang och beskriver det.
  Under ”Välj datum för ditt evenemang” kan du välja att göra evenemanget som endast ett tillfälle eller återkommande. När du har valt ett datum klickar du på ”lägg till datum”, och sedan på ”spara”.
 • Fyll i plats och adress för ditt evenemang, och på raden ”Scen, hall eller mötesplats” kan du, om det behövs, specificera så att dina besökare säkert hittar rätt. Om evenemanget är digitalt kryssar du i rutan ”online-evenemang”.
 • Fyll i kontaktuppgifter så att besökaren kan nå er för eventuella frågor och lägg till bokningslänk för biljettköp.
 • Ladda upp en egen bild eller välj någon från bildarkivet, tänk på att bilden behöver vara i liggande format, utan text och max 2 MB. Här kan du även lägga till en länk till ett Youtubeklipp.
  Klicka på ”lägg till evenemang”, nu är du klar! En administratör kommer att godkänna ditt evenemang, du får ett mail när detta är gjort och evenemanget är publicerat.
 • Tänk på att skapa enkla namn på bildfilerna du laddar upp. Konstiga tecken, mellanslag, åäö etc. ställer till det och bilderna kan inte visas.
  Till exempel:
  Dåligt filnamn: måns#zelmerlöw%på stadsteatern.jpg
  Bra filnamn: mans_zelmerlow_stadsteatern.jpg

Uppdaterad: 2022-01-12

Hjälpte informationen på denna sida dig?