Vi hjälper dig med ditt evenemang

Vi hjälper dig med ditt evenemang

Har du ett evenemang eller möte som du vill värva eller ett befintligt evenemang som du behöver utveckla? Eller har du en idé om ett evenemang, men vet inte hur du ska genomföra det? Välkommen att kontakta oss för råd, tips och idéer!

Hand i luften på konsert

Evenemangsstaden Lund

Närheten mellan evenemangsplatserna i en charmig stadskärna gör Lund till en utmärkt plats för både möten och evenemang.

Lund Comedy Festival, Litteralund, Lundakarnevalen och Lundaspelen är några av de återkommande festivaler och evenemang som sätter Lund på kartan som eventstad. Det är också många som väljer att mötas i Lund, här arrangeras ofta både stora och små konferenser, kongresser och möten, ofta kopplade till universitetet eller något av de stora bolagen som finns här i staden.

Välkommen att kontakta oss för råd, tips och idéer, du når oss på
E-post: arrangemang@visitlund.se.

Möteslokaler

För att du som mötesbokare ska hitta din favorit har vi samlat alla möteslokaler på en sida. Här finns konferenslokaler, festsalar för bankett och middagar, plus information om var det finns plats för utställning, event och mingel.

Hitta rätt möteslokal för dig

Folksamling i kvällsbelyst sal på Skissernas museum

Evenemang inomhus

Vill du arrangera ett evenemang inomhus? Det finns flera olika evenemangslokaler i Lund, Arenan, Stadsteatern och Stenkrossen är några av dem. Kontakta oss så berättar vi mer.

Kommunen hyr ut scener i Folkets park och på Stenkrossen.

Boka scener via Lunds kommun

Evenemang utomhus

Funderar du på att arrangera evenemang utomhus? Stortorget, Mårtenstorget och Vita Scenen i Stadsparken är populära evenemangsplatser och vill du göra något riktigt stort finns S:t Hans backar som rymmer över 10 000 besökare. Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakta oss på Visitlund

Evenemangsstöd

Det finns möjlighet att söka evenemangsstöd till ditt evenemang. För att kunna få bidrag måste ditt evenemang uppfylla vissa kriterier.

Kriterier för evenemangsstöd på kommunens webbplats

Kulturföreningar och andra aktörer kan också söka stöd till publika arrangemang.
Sök stöd till arrangemang på kommunens webbplats

Marknadsföringsmaterial

Du hittar marknadsföringsmaterial, som filmer och logotyper, via vår pressida.

Press och aktuellt

Kulturnatten 2021

Uppdaterad: 2022-01-12

Tips om möten och evenemang

Nu är det dags för årets bokfyrverkeri i Lund! Litteralund är Sveriges största festival för barn- och ungdomslitteratur, och har som mål att inspirera barn och unga att läsa, skriva och skapa genom att låta dem möta Sveriges mest framstående författare och illustratörer i workshops och författarsamtal.

I maj 2023 blir det fullt fokus på skarpt lokalsinne i Lund då SM i sprintorientering går av stapeln. Tävlingsdagarna, den 27-28 maj 2023 kommer att innehålla SM-tävlingar för junior- och seniorelit samt även en publiktävling med deltagare i åldrarna 7-90 år, totalt omkring 1000 tävlande.

Lund är värdstad för kongressen Offentlig Chef 2022 som äger rum på Scandic Star i Lund den 6-7 april. Evenemanget, som är en av Sveriges största mötesplatser för chefer inom offentlig sektor, lockar årligen hundratals deltagare från hela landet.