© LundCity

Mat och dryck

Välkommen till en riktigt matglad stad! I Lund hittar du restauranger i olika prisklasser och med varierande utbud.

Matvariation i Lund

Är du på språng eller vill göra det enkelt? Ta en falafel på stan, hugg en pizza på någon av Lunds pizzerior eller varför inte testa Lunds asiatiska utbud? Har du tid så gå gärna längs med ”matgatan” Klostergatan där du garanterat hittar något för de flesta smaker – bland annat en delikatessbutik, internationell mat, fine dining och caféer! Lund har också flera restauranger omnämnda i White Guide, där du kan njuta av välkomponerade maträtter i lyxiga miljöer. Gå vidare till White Guide-listan och läs mer.

Tänk klimatsmart!

I Lund är det också enkelt att tänka klimatsmart och välja vegetariskt. Det finns flera helvegetariska restauranger och där det inte finns något uttalat vegetariskt eller veganskt på menyn, går det oftast att ringa i förväg så ordnar köket det. För att handla härodlat – och ofta ekologiskt – besök någon av kommunens flera gårdsbutiker, flera av dem med fikamöjligheter.

>> Se gårdsbutiker i Lund

Fika i Lund

Vill du fika i centrala Lund så kryllar det av olika sorters caféer där Lundabor och besökare samlas för att fika, arbeta, studera och umgås. Kolla in vilket café som kan passa dig bäst.

>> Caféer i Lund (via TripAdvisor) 

Delikatessernas Lund

Du hittar också ett detaljerat utbud av delikatess och specialbutiker i Lunds stadskärna. Ost, fisk, choklad, ekologiskt och närproducerat och mycket mer finns på flera platser i stan. Även i Saluhallen, centralt vid Mårtenstorget, hittar du specialistbutiker blandat med flertalet restauranger – allt under ett och samma tak.

>> Läs mer om Saluhallen på deras hemsida.

>> Här hittar du restauranger i Lund.

Tre lundaklassiker

  • Lundasparris: odlas i Vallkärra i utkanten av norra Lund. Här skördas och säljs dagsfärsk kvalitetssorterad sparris.
  • Knake: en sorts knackwurstliknande korv som är en lundensisk specialitet som började tillverkas på 1910-talet. Tillverkas av Holmgrens.
  • Lundabryggeriet: lokalt bryggeri som gör ett äkta skånsk hantverksmässigt öl.

Inferno, Paradisgatan 1.

Lund och White guide


White guide listar årligen landets restauranger utifrån mat-, dryckes- och serviceupplevelsen. Vilka har kvalat in i listningen i Lund?

Gå till listan för White guide