Mat och dryck

Välkommen till en riktigt matglad stad! I Lund hittar du restauranger i olika prisklasser och med varierande utbud.

Matvariation i Lund

Är du på språng eller vill göra det enkelt? Ta en falafel på stan, hugg en pizza på någon av Lunds pizzerior eller varför inte testa Lunds asiatiska utbud? Har du tid så gå gärna längs med ”matgatan” Klostergatan där du garanterat hittar något för de flesta smaker – bland annat en delikatessbutik, internationell mat, fine dining och caféer! Lund har också flera restauranger omnämnda i White Guide, där du kan njuta av välkomponerade maträtter i lyxiga miljöer.

Gå vidare till White Guide-listan och läs mer

Restauranger i Lund

Se vilka restauranger det pratas om på TripAdvisor

Lund i White Guide

Vilka har kvalat in på listningen i Lund?

Saluhallen i Lund

Mycket att välja på, vad är du sugen på idag?

Välkommen till öl- och whiskeymässa!

Den 10–11 november kommer Lund Beer & Whisky Festival tillbaka till Sparbanken Skåne Arena! Här får du träffa leverantörer och producenter som har spännande nyheter, dofter och smaker med sig. Utanför arenan finns det möjlighet att köpa mat från food trucks, öppna för festivalbesökare såväl som för förbipasserande!

Bord dukat med vinglas, ölglas och en bricka med salami och oliver

Lunds bästa uteserveringar

När det är säsong för uteserveringar har Lund många härliga ställen där du kan njuta av god mat och dryck i solen. Här listar vi några av de bästa ställen att hänga på oavsett om du är sugen på en lunch, en kopp kaffe, ett glas eller en middag.

Människor rör sig förbi en uteservering på Mårtenstorget en solig sommardag

Fika i Lund

Vill du fika i centrala Lund så myllrar det av olika sorters caféer där Lundabor och besökare samlas för att fika, arbeta, studera och umgås. Kolla in vår instagramguide, vilket café känns mest du?

Två personer fikar på café
Morötter, rödkål, rotselleri, palsternacka och en skylt med prislista

Klimatsmart med lokal vego

Det finns flera restauranger i Lund som erbjuder helt vegetarisk eller vegansk meny. Andra restauranger har det också allt som oftast som standard vid sidan om sina rätter med kött eller fisk.

För att handla härodlat – och ofta ekologiskt – besök någon av områdets flera gårdsbutiker, många av dem med fikamöjligheter.

Delikatessernas Lund

Du hittar ett detaljerat utbud av delikatess och specialbutiker i Lunds stadskärna. Ost, fisk, choklad, ekologiskt och närproducerat och mycket mer finns på flera platser i stan. Även i Saluhallen, centralt vid Mårtenstorget, hittar du specialistbutiker blandat med flertalet restauranger – allt under ett och samma tak.

Öppettider och restauranger i Saluhallen

Google listar fler restauranger i Lund

Person med barn i famnen, utanför ostbutik
AKTUELLT

Lund välkomnar White Guide Junior, skolmatstävlingen som hyllar och belönar Sveriges bästa offentliga måltider. De tre kockkategorierna kommer i höst att avgöras genom matlagningstävlingar på Tunaskolan den 30 oktober.

AKTUELLT

Cocktailbaren Dos que tres blandar alkohol från den amerikanska kontinenten, med svenska smaker. Och är du hungrig, testa smårätterna som också serveras här. Önskar du mer kan systerrestaurangen Dos Hermanos bjuda på mer.

AKTUELLT

"Gambrinus har serverat mahognygroggar till Lundaprofiler i generationer. Under Grand Hotels kristallkronor går sillen till och spetsglasen rågas som de alltid har gjort. Med arvet i cocktailshakern skakas drinkar till perfektion."