Mat och dryck

Välkommen till en riktigt matglad stad! I Lund hittar du restauranger i olika prisklasser och med varierande utbud.

Matvariation i Lund

Är du på språng eller vill göra det enkelt? Ta en falafel på stan, hugg en pizza på någon av Lunds pizzerior eller varför inte testa Lunds asiatiska utbud? Har du tid så gå gärna längs med ”matgatan” Klostergatan där du garanterat hittar något för de flesta smaker – bland annat en delikatessbutik, internationell mat, fine dining och caféer! Lund har också flera restauranger omnämnda i White Guide, där du kan njuta av välkomponerade maträtter i lyxiga miljöer.

Gå vidare till White Guide-listan och läs mer.

Restauranger i Lund

Se vilka restauranger det pratas om på TripAdvisor

Lund i White Guide

Vilka har kvalat in på listningen i Lund?

Saluhallen i Lund

Mycket att välja på, vad är du sugen på idag?

Fika i Lund

Vill du fika i centrala Lund så myllrar det av olika sorters caféer där Lundabor och besökare samlas för att fika, arbeta, studera och umgås. Vilket café känns mest du?

Två personer fikar på café
Morötter, rödkål, rotselleri, palsternacka och en skylt med prislista

Klimatsmart med lokal vego

Det finns flera restauranger i Lund som erbjuder helt vegetarisk eller vegansk meny. Andra restauranger har det också allt som oftast som standard vid sidan om sina rätter med kött eller fisk.

För att handla härodlat – och ofta ekologiskt – besök någon av områdets flera gårdsbutiker, många av dem med fikamöjligheter.


Delikatessernas Lund

Du hittar ett detaljerat utbud av delikatess och specialbutiker i Lunds stadskärna. Ost, fisk, choklad, ekologiskt och närproducerat och mycket mer finns på flera platser i stan. Även i Saluhallen, centralt vid Mårtenstorget, hittar du specialistbutiker blandat med flertalet restauranger – allt under ett och samma tak.

Öppettider och restauranger i Saluhallen

Google listar fler restauranger i Lund

Person med barn i famnen, utanför ostbutik
AKTUELLT

Många känner lokalen som både bank, skivaffär och turistbyrå. Nu kan du äta och dricka i den nyrenoverade lokalen som tillhör klassiska Stadshallen. En mat- och dryckesupplevelse i sydeuropeisk tappning utlovas. Ölen? Den bryggs i källaren.

AKTUELLT

Cocktailbaren Dos que tres blandar alkohol från den amerikanska kontinenten, med svenska smaker. Och är du hungrig, testa smårätterna som också serveras här. Önskar du mer kan systerrestaurangen Dos Hermanos bjuda på mer.

AKTUELLT

"Gambrinus har serverat mahognygroggar till Lundaprofiler i generationer. Under Grand Hotels kristallkronor går sillen till och spetsglasen rågas som de alltid har gjort. Med arvet i cocktailshakern skakas drinkar till perfektion."