Mat och dryck

Välkommen till en riktigt matglad stad! I Lund hittar du restauranger i olika prisklasser och med varierande utbud.

Matvariation i Lund

Är du på språng eller vill göra det enkelt? Ta en falafel på stan, hugg en pizza på någon av Lunds pizzerior eller varför inte testa Lunds asiatiska utbud? Har du tid så gå gärna längs med ”matgatan” Klostergatan där du garanterat hittar något för de flesta smaker – bland annat en delikatessbutik, internationell mat, fine dining och caféer! Lund har också flera restauranger omnämnda i White Guide, där du kan njuta av välkomponerade maträtter i lyxiga miljöer.

Gå vidare till White Guide-listan och läs mer.

Lund i White Guide

Vilka har kvalat in på listningen i Lund?

Saluhallen i Lund

Mycket att välja på, vad är du sugen på idag?

Restauranger i Lund

Se vilka restauranger det pratas om på TripAdvisor

Fika i Lund

Vill du fika i centrala Lund så kryllar det av olika sorters caféer där Lundabor och besökare samlas för att fika, arbeta, studera och umgås. Kolla in vilket café som kan passa dig bäst.


Två personer fikar på café
Morötter, rödkål, rotselleri, palsternacka och en skylt med prislista

Tänk klimatsmart

I Lund är det också enkelt att tänka klimatsmart och välja vegetariskt. Det finns flera helvegetariska restauranger och där det inte finns något uttalat vegetariskt eller veganskt på menyn, går det oftast att ringa i förväg så ordnar köket det. För att handla härodlat – och ofta ekologiskt – besök någon av kommunens flera gårdsbutiker, flera av dem med fikamöjligheter.


Delikatessernas Lund

Du hittar ett detaljerat utbud av delikatess och specialbutiker i Lunds stadskärna. Ost, fisk, choklad, ekologiskt och närproducerat och mycket mer finns på flera platser i stan. Även i Saluhallen, centralt vid Mårtenstorget, hittar du specialistbutiker blandat med flertalet restauranger – allt under ett och samma tak.

Öppettider och restauranger i Saluhallen

Google listar fler restauranger i Lund

Person med barn i famnen, utanför ostbutik
AKTUELLT

Många känner lokalen som både bank, skivaffär och turistbyrå. Nu kan du äta och dricka i den nyrenoverade lokalen som tillhör klassiska Stadshallen. En mat- och dryckesupplevelse i sydeuropeisk tappning utlovas. Ölen? Den bryggs i källaren.

AKTUELLT

Vi säger grattis till Alice och Kattens tesalong som nyligen utsågs till vinnare i Magasinet Skånes tävling "Skånes Bästa", i kategorien "Årets Café". I denna charmiga tesalong serveras Afternoon Tea med champagne eller alkoholfritt alla dagar. Och du, allting är hembakat!

AKTUELLT

Under Lund City Awards 2021 utsågs, för andra året i rad, Klostergatans Vin & Delikatess till Årets Restaurang. Stig in i en magisk nyrenoverad brasserimiljö med schackrutigt golv och stora välvda fönster och njut av vällagad mat i goda vänners lag.