För dig som är arrangör för möten och evenemang

Närheten mellan evenemangsplatserna i en charmig stadskärna gör Lund till en utmärkt plats för både möten och evenemang.

Är du arrangör och behöver hjälp med biljettförsäljning?

Då kan vi hjälpa dig! När du låter Visit Lund sälja biljetter till ditt evenemang blir det synligt och tillgängligt för många. Dessutom marknadsför vi evenemanget i nyhetsbrev, evenemangskalender och på digitala skärmar.

Publikhav på utekonsert

Vi hjälper dig med ditt evenemang

Har du ett evenemang eller möte som du vill värva, ett befintligt evenemang som du behöver utveckla, eller har du en idé om ett evenemang, men vet inte hur du ska genomföra det? Välkommen att kontakta oss för råd, tips och idéer!

Barn och vuxna som samlats vid bänkar och bord vid en cirkusvagn
Synas i evenemangskalendern

Du kan själv lägga in ditt evenemang i vår kalender. Här visar vi hur du gör.

Hitta rätt möteslokal

Här listar vi möteslokaler i och kring Lund, vad har du för behov?

Våra uppdrag

Visit Lund arbetar med egna och andras evenemang och med värdskap i hela Lunds kommun. Här kan du läsa mer om våra uppdrag.

Har du en idé som kan göra Lund ännu roligare?

I initiativet Heja Lund! samverkar näringsliv, universitet och kommun för att på olika sätt lyfta Lund. 2023 öppnades för första gången ansökan för dig som är arrangör och vill söka bidrag för att berika Lund med nya evenemang

Heja Lund! består av representanter för Axis Communications, Castellum, Skanska Sverige AB, Lunds universitet, Sparbanken Skåne, Wihlborgs och Lunds kommun. Nätverket öppnar nu för första gången möjligheten att söka bidrag och ansökningsperioden är öppen till och med den 14 mars 2023.

Stödet är inte tänkt att vara en del av den grundläggande finansieringen, utan är avsett för att man ska våga ta risken, ska kunna marknadsföra sig och ta det extra klivet i kvalitet. Projekt som beviljas medel ska också ha en projektbudget där det tydligt framgår hur stödet från Heja Lund! kommer att användas. Beslut om tilldelning sker av representanter från medlemmar i Heja Lund! i samband med de fyra årliga nätverksträffarna och beslut kan ej överklagas.

Grundkriterierna för evenemang som
kan bli aktuella för bidrag är:

  • Arrangemanget ska ha en hållbar grundfinansiering för baskostnader, som till exempel lokalhyra och lön.
  • Ansökan ska avse minst 50 000 SEK. Maxtaket avgörs av styrgruppen och kan aldrig överstiga innestående medel, men ett ingående riktvärde är 250 000 SEK.
  • Stödet ska syfta till att göra evenemanget självgående över tid. Därför beviljas samma arrangemang inte stöd upprepade gånger om de inte kan påvisa utveckling i den riktningen och aldrig mer än tre (3) gånger. Undantag kan göras om upplägget ändras avsevärt.
  • Arrangemanget ska vara ekologiskt och socialt hållbart.

Läs mer om initativet Heja Lund

Evenemangsstöd

Det finns möjlighet att söka evenemangsstöd från Lunds kommun, till ditt evenemang. För att kunna få bidrag måste ditt evenemang uppfylla vissa kriterier.

Läs om kriterier för att söka stödet och hur du går tillväga

Läs mer om evenemangsstöd från initiativet Heja Lund

Vimplar i olika färger hänger spända mellan två hustak.

Titta in hos Lunds hotell och mötesplatser

Är du nyfiken och vill veta mer om Lunds hotell och mötesplatser? Här kan du se 19 korta filmer där hotell- och mötesplatser runt om i Lunds kommun rullar ut röda mattan och presenterar sig. Välkommen att stiga in och ta en digital titt på vad Lund har att erbjuda!

På gång

Vi har beställt vackert väder och krattat grusgångarna i Stadsparken. Vi har till och med bytt tornen på Domkyrkan. Så nu är vi redo att välkomna närmare 2500 deltagare från hela Sverige, här för att spela SM i boule i mitten av juli 2024.

AKTUELLT

Varje år, i slutet av sommaren får vi återse Sveriges roligaste festival – Lund Comedy Festival. 29–31 augusti kan du uppleva alltifrån standup till improvisation, musik, sketch, samtal, show och mycket mer.

Sommarlund är upplevelser och evenemang för barn och vuxna i alla åldrar, i stad och byar, på scener och gräsplaner, hela sommaren – kultur och nöje där du är helt enkelt. 31 maj släpps programmet och från och med 15 juni är det igång.