För dig som är arrangör för möten och evenemang

Närheten mellan evenemangsplatserna i en charmig stadskärna gör Lund till en utmärkt plats för både möten och evenemang.

Är du arrangör och behöver hjälp med biljettförsäljning?

Då kan vi hjälpa dig! När du låter Visit Lund sälja biljetter till ditt evenemang blir det synligt och tillgängligt för många. Dessutom marknadsför vi evenemanget i nyhetsbrev, evenemangskalender och på digitala skärmar.

Publikhav på utekonsert

Vi hjälper dig med ditt evenemang

Har du ett evenemang eller möte som du vill värva, ett befintligt evenemang som du behöver utveckla, eller har du en idé om ett evenemang, men vet inte hur du ska genomföra det? Välkommen att kontakta oss för råd, tips och idéer!

Barn och vuxna som samlats vid bänkar och bord vid en cirkusvagn
Synas i evenemangskalendern

Du kan själv lägga in ditt evenemang i vår kalender. Här visar vi hur du gör.

Hitta rätt möteslokal

Här listar vi möteslokaler i och kring Lund, vad har du för behov?

Våra uppdrag

Visit Lund arbetar med egna och andras evenemang och med värdskap i hela Lunds kommun. Här kan du läsa mer om våra uppdrag.

Har du en idé som kan göra Lund ännu roligare?

I nystartade nätverket Heja Lund! samverkar näringsliv, universitet och kommun för att på olika sätt lyfta Lund. 2023 öppnades för första gången ansökan för dig som är arrangör och vill söka bidrag för att berika Lund med nya evenemang!

Heja Lund! består av representanter för Axis Communications, Castellum, Skanska Sverige AB, Lunds universitet, Sparbanken Skåne, Wihlborgs och Lunds kommun. Nätverket öppnar nu för första gången möjligheten att söka bidrag och ansökningsperioden är öppen till och med den 14 mars 2023.

Stödet är inte tänkt att vara en del av den grundläggande finansieringen, utan är avsett för att man ska våga ta risken, ska kunna marknadsföra sig och ta det extra klivet i kvalitet. Projekt som beviljas medel ska också ha en projektbudget där det tydligt framgår hur stödet från Heja Lund! kommer att användas. Beslut om tilldelning sker av representanter från medlemmar i Heja Lund! i samband med de fyra årliga nätverksträffarna – den första äger rum den 23 mars – och beslut kan ej överklagas.

Grundkriterierna för evenemang som kan bli aktuella för bidrag är:

  • Arrangemanget ska ha en hållbar grundfinansiering för baskostnader, som till exempel lokalhyra och lön.
  • Ansökan ska avse minst 50 000 SEK. Maxtaket avgörs av styrgruppen och kan aldrig överstiga innestående medel, men ett ingående riktvärde är 250 000 SEK.
  • Stödet ska syfta till att göra evenemanget självgående över tid. Därför beviljas samma arrangemang inte stöd upprepade gånger om de inte kan påvisa utveckling i den riktningen och aldrig mer än tre (3) gånger. Undantag kan göras om upplägget ändras avsevärt.
  • Arrangemanget ska vara ekologiskt och socialt hållbart.


Ansökningstiden för 2023 har löpt ut.

Evenemangsstöd

Det finns möjlighet att söka evenemangsstöd från Lunds kommun, till ditt evenemang. För att kunna få bidrag måste ditt evenemang uppfylla vissa kriterier.

Kriterier för evenemangsstöd på kommunens webbplats

Kulturföreningar och andra aktörer kan också söka stöd till publika arrangemang.
Sök stöd till arrangemang på kommunens webbplats


Kulturnatten 2021

Titta in hos Lunds hotell och mötesplatser

Är du nyfiken och vill veta mer om Lunds hotell och mötesplatser? Här kan du se 19 korta filmer där hotell- och mötesplatser runt om i Lunds kommun rullar ut röda mattan och presenterar sig. Välkommen att stiga in och ta en digital titt på vad Lund har att erbjuda!

På gång

AKTUELLT

Föreställ dig att Lund är lamslaget av ett okänt virus och satt i karantän. Odöda härjar på gator och torg. Din enda chans till överlevnad är att ta dig från "evacuationzone" till "safezone". Den 28 oktober genomförs loppet Run for your lives i Lund!

Vi har beställt vackert väder och krattat grusgångarna i Stadsparken. Vi har till och med bytt tornen på Domkyrkan. Så nu är vi redo att välkomna närmare 2500 deltagare från hela Sverige, här för att spela SM i boule i mitten av juli 2024.

AKTUELLT

Svenska Fotbollförbundets styrelse har fattat beslut om att det blir Lund och Malmö som tillsammans blir spelorter för EM-slutspelet för F17, som Sverige ska arrangera 2024.