© Leif Johansson, Xrayfoto

Bo i Lund

Stanna en natt och lär känna Lund. Med över 1 600 hotellrum att välja mellan finns det något för alla smaker och plånböcker. Vill du ha en ”hemma hos”-känsla finns det många charmiga bed & breakfasts och privata boenden, både i centrala Lund och på landsbygden.

Hög standard

Om du väljer ett dubbelrum i Lund kan du räkna med att betala mellan 700-1 500 kronor för två personer. I det ingår oftast frukost vilket i de flesta fall innebär ett varierande urval av bröd, pålägg, flingor, juice, fil, mjölk med mera. Standarden i Lund för dubbelrum är också generellt sett hög och många boende har miljöcertifiering och jobbar aktivt med att välja hållbara produkter och lösningar. Du kan förvänta dig ett rent och snyggt rum och tillmötesgående personal.

En trygg stad

Oavsett vilket boende du väljer i Lund, kan du känna dig trygg i att du kan promenera hem. Dels för att Lund är en liten stad, så det är nära till det mesta, men också för att staden är trygg även om kvällen. Ett riktigt bra alternativ till att promenera i Lund, är att låna eller hyra en cykel. Många boende erbjuder även gratis utlåning av cykel – fråga när du bokar!

>> Här hittar du mer information om att låna eller hyra en cykel.

 

Cyklister på Tomegapsgatan. Foto: Leif Johansson, Xray foto.