Ta dig till Lund

Med sitt centrala läge i Öresundsregionen är Lund en enkel plats att ta sig till. Kommer du långväga ifrån finns Malmö Airport ungefär 25 minuter härifrån. Tvärs över sundet finns också Kastrup – Copenhagen Airport som är Köpenhamns internationella flygplats och Nordens största flygplats. Från Copenhagen Airport tar du dig lätt till Lund med Öresundstågen.

Tåg och resenärer på perrong vid Lund C

Ta tåget till Lund

Med tåget kommer du rakt in i de centrala delarna av staden. När du väl är här kan cykel eller till fots vara två av de enklaste sätten att uppleva Lund på.

Till Lund C trafikeras tågen av bland annat Skånetrafiken, SJ och Snälltåget.

För lokal- och regionaltrafik, inklusive stadsbussar och spårväg, köper du enklast biljetter i biljettautomaterna på Lund C eller i Skånetrafikens app. Pressbyrån och 7-eleven är också återförsäljare av många lokala, regionala och nationella tågbiljetter. Tänk på att du behöver köpa din biljett innan du hoppar på tåget!

Skånetrafikens webbplats

Hitta till Skånetrafikens serviceställen

SJ:s webbplats

Snälltågets webbplats

Resa med buss

Upptäck Lund med hjälp av Skånetrafiken som är Skånes kollektivtrafik. På Skånetrafikens hemsida finns Reseplaneraren som hjälper dig att planera din resa.

Skånetrafiken jobbar idag med ett helt kontantfritt system och köp av biljetter kan göras bland annat i deras app eller i biljettmaskiner som finns på centralstationen. Pressbyrån och 7-eleven, som finns på flera platser i stan, är biljettombud och kan också hjälpa till med biljetter. Vid årsskiftet 2023/2024 går det inte längre att köpa biljett ombord på bussarna.

Resa lokalt

Med stadsbussar och spårvagn kan du lätt ta dig runt i hela staden. Bussarna är gröna och utgår från Lunds centralstation, där du också når tåg och regionbussar.

Resa regionalt

Med de gula regionbussarna tar du dig lätt ut till tätorterna och naturen i Lunds kommun. Regionbussarna avgår oftast från centralstationen eller Bankgatan.

Skånetrafikens reseplanerare

Långfärdsbussar

Det är lätt att ta sig med buss till Lund från många av de största städerna i Norden. Några bolag som kör till Lund är Bus4You och Flixbus. De flesta bolagen stannar vid Lund C.

Bus4You

Flixbus webbplats

Resa med bil och taxi

Det går smidigt att ta sig till Lund via de större vägarna E22:an, Riksväg 16 och Länsväg 108. Vid alla infartsvägar finns skyltar som visar vägen till centrum. Den norra och södra ringvägen gör det också enkelt att ta sig från nord till syd och väster till öster.

Hitta parkering

Väl i Lund märks det att staden är en av de äldsta i Sverige med det medeltida gatunät som fortfarande finns kvar. Det mesta i staden är inom gångavstånd och att promenera där emellan kan vara det bästa sättet att uppleva Lunds stadskärna på. Ställ bilen på någon av de 3 000 parkeringsplatserna som finns i centrum. De flesta parkeringar i Lund betalas med en smartphone, annars kan man oftast checka in/ut på sin parkering via en SMS-tjänst eller betala med kort.

Mer om parkering i Lund på lund.se

Klicka på kartan för att se den i större storlek.

Hyra bil och beställa taxi

I Lund finns både lokala och internationella biluthyrare.

Hyrbil

Taxi

Sixt rent a car

Taxi Skåne

Avis Biluthyrning

Dalby taxi

Europcar

Taxi Lund

Folkes Biluthyrning

Taxi Kurir

HertzUppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?