Våra evenemangsuppdrag

Visit Lund arbetar med flera olika evenemang, både återkommande och unika, såväl i egen regi som på uppdrag av andra. Här har vi listat några av de många saker vi arbetar med under ett år

Vinterlund

Från grantändning till kärlekskonsert – Vinterlund är ett brett program av välkända och helt nya arrangemang i centrala Lund. Vinterlund pågår från första adventshelgen till alla hjärtans dag med målet att skapa massor av upplevelser som förgyller de mörka vintermånaderna.

Sommarlund

Högtflygande nycirkus, finstämda och medryckande konserter, engagerande allsång, utmanande prova-på-aktiviteter, kittlande teater och en och annan överraskning. Sommarlund erbjuder mer än 200 upplevelser för barn och vuxna i alla åldrar i stad och byar, hela sommaren.

Litteralund

Litteralund är Sveriges största festival för barn- och ungdomslitteratur. Litteralund vill skapa förutsättningar för och inspirera barn och unga att läsa, skriva och skapa. Festivalens fokus är det skrivna ordet, men även andra konstuttryck får plats som teater, film och dans.

Kulturnatten

Kulturnatten i Lund, med runt 400 programpunkter på agendan, är en unik kulturmanifestation som äger rum den tredje lördagen i september varje år. Det centrala Lund fylls med kultur av Lundaborna, för Lundaborna från lunchtid och fram till strax efter midnatt.

Godmorgon Lund

Godmorgon Lund är Lunds kommuns uppskattade och välbesökta näringslivsfrukostar som återkommer ett par gånger i halvåret. Visit Lund arrangerar näringslivsevenemang på uppdrag av näringslivsenheten vid avdelningen för hållbar tillväxt i Lunds kommun.

Lund – handbollsstaden

Visit Lund har etablerat ett långsiktigt samarbete med svensk handboll, Skånes Handbollsförbund och Stiftelsen Arenan som sträcker sig fram till 2023. Målen är att uppmuntra fler barn och ungdomar till rörelse genom handboll liksom att stärka Lunds varumärke som en attraktiv evenemangsstad.

Uppdaterad: 2022-01-12

Hjälpte informationen på denna sida dig?