Våra evenemangsuppdrag

Visit Lund arbetar med flera olika evenemang, både återkommande och unika, såväl i egen regi som på uppdrag av andra. Här har vi listat några av de många saker vi arbetar med under ett år.

Vinterlund

Från grantändning till kärlekskonsert – Vinterlund är ett brett program av välkända och helt nya arrangemang i centrala Lund. Vinterlund pågår från första adventshelgen till alla hjärtans dag med målet att skapa massor av upplevelser som förgyller de mörka vintermånaderna.

Sommarlund

Högtflygande nycirkus, finstämda och medryckande konserter, engagerande allsång, utmanande prova-på-aktiviteter, kittlande teater och en och annan överraskning. Sommarlund erbjuder mer än 150 upplevelser för barn och vuxna i alla åldrar i stad och byar, hela sommaren.

Litteralund

Litteralund är Sveriges största festival för barn- och ungdomslitteratur. Under veckans gång ges ett skolprogram, ett offentligt program och en konferens. Litteralund vill skapa förutsättningar för och inspirera barn och unga att läsa, skriva och skapa. Festivalens fokus är det skrivna ordet, men även andra konstuttryck får plats som teater, film och dans.

Kulturnatten

Sedan 1985 arrangeras Kulturnatten i september varje år. Då fylls Lund av konserter, konst, vetenskapsshower, guidade turer, prova-på och massor av mat – från morgon till sent in på natten. Alla har något att se fram emot när de över 80 lokala arrangörerna tillsammans får ihop ett cirka 300 programpunkter långt innehåll.

Godmorgon Lund

Godmorgon Lund är Lunds kommuns frukostmöten för företagare och andra med företagsamma idéer, som återkommer ett par gånger i halvåret. Visit Lund arrangerar evenemang på uppdrag av näringslivsenheten vid avdelningen för hållbar tillväxt i Lunds kommun.

Lund – handbollsstaden

Visit Lund har etablerat ett långsiktigt samarbete med svensk handboll, Skånes Handbollsförbund och Stiftelsen Arenan som sträcker sig fram till 2023. Målen är att uppmuntra fler barn och ungdomar till rörelse genom handboll liksom att stärka Lunds varumärke som en attraktiv evenemangsstad.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?