Lunds kommun startsida

Cykla

Att cykla är ett enkelt och bra sätt att ta sig fram i och uppleva Lund. Du kan hyra cykel för några timmar eller flera dagar. Många hotell och boenden i Lund erbjuder också hyr- eller lånecyklar om du bor hos dem.

Cyklister på stig bredvid en åker

Cykelvägar

Det finns gott om cykelvägar i kommunen och till angränsande kommuner. Cykelvägarna hittar du antingen på nätet, eller så kan du be om en fysisk cykelkarta från Visit Lund. Låt dig också inspireras av Naturskyddsföreningen i Lund som har gett ut många förslag på cykelturer i stan och i omgivningarna eller av föreningen Cykelkultur som anordnar cykelutflykter.

Cykla i Lund - Lunds kommuns kartportal

Naturskyddsföreningen Lund

Föreningen Cykelkultur

Hyra cykel?

Vill du hyra en cykel finns Fridhems Cykel vid Allhelgonakyrkan, här kan du hyra för en dag eller för flera. Är du sugen på att testa Mountainbike finns sådana också tillgängliga. Butiken hyr dessutom ut cykelhjälmar.

Många hotell och boenden i Lund erbjuder också hyr- eller lånecyklar om du bor hos dem. Fråga när du bokar!

Hos Rentbike.se kan du hyra cykel men också tillhörande utrustning som cykelvagn, väskor och barnsäte. Bokar gör du på deras hemsida och upphämtning sker vid Scandic Star Hotel på Glimmervägen.

Ska du cykla en kort stund, kan Lundahoj vara ett alternativ. Lundahoj tar dig framför allt mellan olika cykelstationer där du kan parkera och ta dig vidare till fots eller låna en ny cykel. Cykeln kan du låna gratis i 30 minuter, därefter tickar en taxa.

Fridhems cykel

Rentbike.se, Lund

Lundahoj

Mountainbike och BMX

Är det en annan typ av cykling som intresserar dig? För mountainbike och BMX-cykling finns det anlagda spår i Skrylle och i Genarp. Håll koll på regler som gäller för respektive område och visa hänsyn för natur liksom andra besökare som kanske passerar och korsar din väg.

Klosterängshöjden MTB

Mountainbikespår i Skrylle

Genarps cykelpark

Mer cykelinformation

Är du intresserad av cykelauktioner, lagar och regler, cykelparkering?

Lunds kommuns tips om cykelparkering och cykelvägar

Du kan också läsa mer om cykling i Sverige på Svenska Cykelsällskapets och Cykelfrämjandets hemsidor.

Cykla i Skåne

Svenska cykelsällskapet

Cykelfrämjandet

Behöver du pumpa cykeln?

Hitta närmaste plats hos på Pumpacykeln.se

Dressinspåren i Lund slingrar sig i vacker natur längs Romeleåsens dalgång, från Björnstorp till Veberöd. Ta dig fram för egen maskin, i ett varierat landskap med picknick-korgen medpackad.

Ta en dag med natur och vandring, gör en utflykt i det kulturhistoriska eller håll dig aktiv med en annan typ av cykling.

Uppdaterad: 2022-01-12

Hjälpte informationen på denna sida dig?