© Karoline Saether

Resa

Med sitt centrala läge i Öresundsregionen är Lund en enkel plats att ta sig till.

Kommer du långväga ifrån finns Malmö Airport ungefär 25 minuter härifrån. Tvärs över sundet finns också Kastrup - Copenhagen Airport som är Köpenhamns internationella flygplats och Nordens största flygplats. Från Copenhagen Airport tar du dig lätt till Lund med Öresundstågen.

Med tåget kommer du rakt in i de centrala delarna av staden. När du väl är här kan cykel eller till fots vara två av de enklaste sätten att uppleva Lund på. Just nu är vi också lite stolta över vår nya spårväg, hoppa på och res till våra forskningsanläggningar. Om det och andra tips för hur du reser till och i Lund kan du läsa nedan.

Resa med tåg och buss


Lunds centralstation ligger mitt i stan, vilket gör tåg till det kanske bästa alternativet för att resa hit. Här kan du läsa mer om att köpa biljett och det som rör din tågresa.

Läs mer

Utforska Lund på cykel


Med cykel når du lätt både det medeltida hjärtat och de gröna utkanterna av staden. Med cykel kan du också enkelt ta dig på utflykt till landskapet och naturen runt omkring Lund. Läs mer om var du kan hyra en cykel och låt några av Lunds cykelentusiaster guida dig runt.

Gå till cykeltipsen

Resa med bil och taxi


Få tips om var du hittar parkering i Lund, vem som hyr ut bil och vart du ringer för att beställa taxi.

Läs mer här

Spårvägen till kunskapen


Säg hej till Åsa-Hanna, Sfinxen, Lindeman och de andra spårvagnarna, den 13 december började de rulla på Sveriges fräschaste spårväg. Sträckan de sju vagnarna trafikerar är Lund C /Clemenstorget och ESS, en sträcka som också kallas Kunskapsstråket. Liksom för tåg och bussar i och omkring Lund, är det Skånetrafiken som trafikerar sträckan.

Läs mer om spårvägen