Lunds kommun startsida

Biljettförsäljning och evenemangskalender

Är du arrangör och behöver hjälp med biljettförsäljningen? Då kan vi hjälpa dig!

Sälj evenemangsbiljetter genom Visit Lund

Vi lägger upp ditt evenemang i Ticketmasters system och tar endast betalt per såld biljett. Om ditt evenemang äger rum på Lunds Stadsteater eller i Folkparken Rotundan bemannas dessutom biljettkassan vid föreställningen utan kostnad.

När du låter Visit Lund lägga upp ditt evenemang blir det synligt och tillgängligt för många. Då ingår dessutom marknadsföring i form av synlighet i nyhetsbrev, evenemangskalender och på digitala skärmar. För information om avtal och kostnader är du välkommen att kontakta Johanna Beverhjelm.
E-post: johanna.beverhjelm@visitlund.se

Vill du synas i evenemangskalendern?

Om du arrangerar ett publikt evenemang i Lund har du möjlighet att helt gratis synas i evenemangskalendern och du kan i många fall själv lägga upp ditt evenemang, instruktioner hittar du här nedanför. Tänk på, för att ditt evenemang ska godkännas finns några riktlinjer att luta sig mot, dessa hittar du här:

Riktlinjer för evenemangskalendern

Evenemang som platsar i kalendern

 1. Privatpersoner besöker på sin fritid
 2. Är öppna för alla lundabor och besökare
 3. Är tidsangivna och sker utöver ett ordinarie regelbundet utbud
 4. Förmedlar någon form av underhållning eller kunskap

Återkommande evenemang

 • Återkommande men identiska event läggs in som ett evenemang med flera datum. Till exempel: Kvarterspuben har trubadurkvällar med Kalle Kula fyra på varandra följande lördagar = ett event, fyra datum.
 • En arrangör med återkommande olika event lägger in dessa som olika evenemang. Till exempel: Kvarterspuben har konserter med olika artister fyra på varandra följande lördagar = läggs in som fyra olika event, då innehållet skiljer sig åt.
 • Det som avgör i de båda ovanstående fallen är vem som är avsändare till eventet, snarare än vem som rent tekniskt är arrangör.

Evenemang som inte ska ligga i kalendern

Observera att partipolitiska evenemang inte ska ligga i evenemangskalendern. Ej heller branschevent eller kongresser, som ju inte är öppna för alla, eller gudstjänster eller kurser, som ingår i en arrangörs ordinarie utbud.

Så här lägger du upp ett evenemang i kalendern Cruncho

Gå till eventmanagern för att skapa en inloggning med din e-post och välja ett lösenord.

Crunchos eventmanager

 • I toppmenyn klickar du på ”Skapa evenemang”.
 • Nu dyker det upp ett formulär där du fyller i namnet på ditt evenemang och beskriver det.
  Under ”Välj datum för ditt evenemang” kan du välja att göra evenemanget som endast ett tillfälle eller återkommande. När du har valt ett datum klickar du på ”lägg till datum”, och sedan på ”spara”.
 • Fyll i plats och adress för ditt evenemang, och på raden ”Scen, hall eller mötesplats” kan du, om det behövs, specificera så att dina besökare säkert hittar rätt. Om evenemanget är digitalt kryssar du i rutan ”online-evenemang”.
 • Fyll i kontaktuppgifter så att besökaren kan nå er för eventuella frågor och lägg till bokningslänk för biljettköp.
 • Ladda upp en egen bild eller välj någon från bildarkivet, tänk på att bilden behöver vara i liggande format, utan text och max 2 MB. Här kan du även lägga till en länk till ett Youtubeklipp.
  Klicka på ”lägg till evenemang”, nu är du klar! En administratör kommer att godkänna ditt evenemang, du får ett mail när detta är gjort och evenemanget är publicerat.
 • Tänk på att skapa enkla namn på bildfilerna du laddar upp. Konstiga tecken, mellanslag, åäö etc. ställer till det och bilderna kan inte visas. Exempel på dåligt filnamn: måns#zelmerlöw%på stadsteatern.jpg. Exempel på bra filnamn: mans_zelmerlow_stadsteatern.jpg

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?