Shopping

Shopping

Den medeltida stadskärnan i Lund inbjuder till trivsam shopping, med många små och unika butiker blandat med större butikskedjor. Miljön präglas av mysiga gågator, vackra bakgårdar och torg och på promenadavstånd ligger museer, besöksmål, caféer och restauranger.

Lilla Fiskaregatan, Stora Södergatan, Bytaregatan och Skomakaregatan är några exempel på trevliga shoppingstråk som genomkorsar stadskärnan. Centrala Lund har ett stort utbud av butiker och kompletteras med ytterligare utbud på shoppingcentret Nova Lund, som ligger 15 minuter med cykel från stan, och dit det också går stadsbussar.

Hitta butiker i Lund city

Till Nova Lunds hemsida

Gata med hus i pastellfärger, vimplar och butiker. I bild syns även flera människor som går på gatan.
Lilla Fiskaregatan
två kvinnor på loppis
Loppis på lördagar på Södra Esplanaden, här kan du fynda!

Vintage och loppis

Förutom att det är miljövänligt, personligt, roligt och prisvärt så har varje sak en egen historia att berätta! Vintage- och second hand-butiker är mer populärt än någonsin och i Lund finns flera bra ställen att upptäcka. Entusiaster av loppisfynd bör bege sig till Södra Esplanaden där det varje helgfri lördag under den varmare årstiden arrangeras loppmarknad.

I den södra delen av Stora Södergatan ligger second hand-butikerna särskilt tätt, en tur här förbi är att rekommendera om du är på jakt efter att fynda saker med historia.

På vår Instagram hittar du en kort guide över vintage och loppis i Lund

Hitta till Södra Esplanadens loppis

Två personer framför en butikslokal

Handla rättvist

Sedan 2007 är Lund en Fairtrade City och kommun, näringsliv och ideell sektor arbetar för att bidra till en rättvis världshandel som en del av Agenda 2030, med engagemang för mänskliga rättigheter och miljö

Mer info om Fairtrade City Lund på lund.se

Uppdaterad: 2022-01-12

Mer att upptäcka i och kring Lund

Välkommen till stan! Bland trivsamma shoppingstråk och mysiga caféer finns det mycket att uppleva. Gå till listan som ger dig tips på saker att se och uppleva.

Välkommen till en riktigt matglad stad! I Lund hittar du restauranger i olika prisklasser och med varierande utbud.

I Lund är det lätt att lyckas med kameran. Är det inte imponerade historiska byggnader så är det idylliska gathus med färgglada portar.