Vinter i Lund

Vinter i Lund!

Vad är bäst med vinter och sportlov? Gillar du att besöka museerna, fika på kondis, krypa ner i en varm bubbelpool? Eller ger du dig hellre ut i vädret för att vandra, åka skridskor och plocka fram en varm termos? Här har vi samlat några förslag för att uppleva vintertid och sportlov i Lund, i och utanför stadskärnan, med eller utan barn.

barn och vuxna åker skridskor på isbanan

Vinterlund

Under Vinterlund-perioden skapas härliga upplevelser som förgyller de mörka vintermånaderna. Fram till och med sportlovets sista dag uppmanar isbanan på Stortorget till skridskoåkning. Fritidsbanken finns på plats varje dag och lånar ut skridskor gratis.

Till Vinterlund-sidan

Allt att hitta på under sportlovet

Det finns massor att göra under sportlovsveckan! Evenemangskalendern listar stort som smått.

Gå till evenemangskalendern här

Högevall äventyrsbad ger dig fart, vågor och höga höjder. De minsta kan plaska i djungelbadet och den som söker lugn kan paxa plats i bubbelpoolen. På badet finns också café med lättare mat och fika.

Hitta enkelt ut till Lunds vandringsleder, naturreservat, fågeltorn, mountainbikespår, grillplatser och mycket annat med hjälp av den digitala guiden Naturkartan.

Gratis saker att göra i Lund

Känner du också för att hitta på något, men vill helst att det ska vara kostnadsfritt? Här får du sex förslag med fritt inträde:

 • Livets museum – ett lååångt museum fullt av kunskap och aktiviteter om kroppen, uppfinningar och hur vi funkar.
  Läs mer om Livets museum
 • Drottens kyrkoruin – museum under jord, med kvarlevor från två medeltida kyrkor – en stavkyrka och en stenkyrka. Ta vägen om restaurang Gattostretto för att nå ruinen.
  Kulturportal Lund om ruinen
 • Hökeriet – retro och nostalgi i det lilla gula gathuset på Tomegapsgatan. Lika delar ett museum som en butik och är öppet helgtid.
  Läs mer om att besöka Hökeriet här.
 • Domkyrkan – stig in i det 900 år gamla kyrkorummet. Se det självspelande astronomiska uret, följ med på guidad tur eller upplev konsertmusik. En levande och händelserik plats mitt i stan.
  Läs mer om Domkyrkan.
 • Lunds stadsbibliotek – föreläsningar, författarbesök, högläsning, pysselworkshop och än fler evenemang – i ett hus fullt av böcker att läsa och låna hem.
  Se vad som händer på biblioteket här.
 • Lunds konsthall – samtida svensk och nordisk konst visas här. Det är bara att stega in från Mårtenstorget och förundras, överraskas eller inspireras.
  Vilken utställning visas nu? Läs vidare här.
Två skridskoåkare

Snö i backen och is på sjön?

Äntligen är snö och vinteraktiviteterna är här! I Lund finns det chans till både skidåkning och skridkoåkning i preparerade spår och banor.

Läs om var du kan åka

Åker du hellre pulka är stans stora backe, Sankt Hans backar, ett poplärt val.

Uppdaterad:

Mer att upptäcka i och kring Lund

Fika har också sin plats på att-göra-listan. Så bra att det finns en fika-guide som ger några uppslag!

Välkommen till stan! Bland trivsamma shoppingstråk och mysiga caféer finns det mycket att uppleva. Gå till listan som ger dig tips på saker att se och uppleva.

AKTUELLT

Vad vill du hitta på idag? Här hittar du ett rikt urval av evenemang i Lund. Låt dig inspireras av vad som händer just nu eller vad som är på gång längre fram!