Vinter i Lund

Vinter i Lund!

Lund är en liten stad full av upplevelser och trivsel, inte minst under jul- och vintertiden när ljusslingorna pryder gator och torg, isbanan på Stortorget samlar barn och vuxna och året inleds med lov och ledighet. Här har vi samlat några förslag för att uppleva januari och februari i och utanför stadskärnan.

barn och vuxna åker skridskor på isbanan

Årets Vinterlund

Här skapas härliga upplevelser som förgyller de mörka vintermånaderna. Isbana, Songwriterfestival och Alla hjärtans dag – Vinterlund tuffar på till slutet av februari!

Vinterlunds programsida

Växthuset i stadsparken bjuder in till dukat bord! Stig in när växthuset står öppet eller kika in genom fönsterna. Årets juldukning går under temat ”En förtrollad jul” och ger oss en julkänsla i blått, guld, och gnistrande silver.

Prova på att göra upp eld på vikingatida vis och gör en eldstartare att ta med hem för framtida bruk. Två workshops i januari med fokus på eldens betydelse för människan under vikingatid och nutid. Naturum Skrylle och Care of Nature arrangerar.

Det finns många fördelar med Lund. En av dem är att naturen alltid finns nära. Romeleåsen bjuder på några av Lunds härliga vidder och spännande vandringsupplevelser – rullstensås, bokskogar och det vattenfyllda stenbrottet.

Ett högt fönster in till botaniska trädgårdens växthus


Upplevelser inomhus

Lockar vädret dig in så finns det gott om kul och lärorika upplevelser hos våra museer och besöksmål. Växthusen i botaniska trädgården, Livets museum, Högevall och Skissernas museum är bara några.

Alla upplevelseförslag i topp 10-lista

En hjärtedag i februari

Dagen innan självaste alla hjärtans dag lär Lenoteket dig mer om årets mest romantiska bubblor, de man dricker alltså.

Visa kärlek och omtanke med en stunds humor? Den 14 februari drar Grand Comedy Club igång sitt vårprogram! Konceptet utlovar tre komiker som gör kvällen mycket roligare, lite mer oförutsägbar och trevlig som tusan. Dessutom är spelplatsen Grand hotel

Uppdaterad: 2022-01-12

Mer att upptäcka i och kring Lund

AKTUELLT

Vad vill du hitta på idag? Här hittar du ett rikt urval av evenemang i Lund. Låt dig inspireras av vad som händer just nu eller vad som är på gång längre fram!

Välkommen till stan! Bland trivsamma shoppingstråk och mysiga caféer finns det mycket att uppleva. Gå till listan som ger dig tips på saker att se och uppleva.

I Lund är det lätt att lyckas med kameran. Är det inte imponerade historiska byggnader så är det idylliska gathus med färgglada portar.