Vinter i Lund

Jul och vinter i Lund!

Lund är en liten stad full av upplevelser och trivsel, inte minst under jul- och vintertiden när ljusslingorna pryder gator och torg och isbanan på Stortorget samlar barn och vuxna. Här har vi samlat några förslag för att uppleva jul och vinter i och utanför stadskärnan. Listan uppdateras allt eftersom.

barn och vuxna åker skridskor på isbanan

Grantändning inleder Vinterlund

Här skapas härliga upplevelser som förgyller de mörka vintermånaderna – isbana, julmarknad, Alla hjärtans dag och andra vintermysiga programpunkter!

Den 1 december tänds den stora granen på Stortorget, som blir inledningen på hela Vinterlund, då blir det tal och stämningsfull körsång.

Vinterlunds programsida

1-3 december Julen på Kulturen inleds första helgen i december med det traditionsenliga julstöket med julmarknad. Sen firas julen ända in i januari. Här kan du julpyssla, gå julvisningar och uppleva konserter både inför Lucia och Trettondagen.

9-10 december Hantverksgården i Stora Råby, strax utanför stadskärnan, håller sin årliga julmarknad andra helgen i advent. Välkommen att kika och fynda konsthantverk och julklappar av gårdens egna konstnärer.

9 december Ny mysig julmarknad i centrala Lund! Ett fyrtiotal utställare erbjuder allt från hantverk till julblommor. Körer och studentorkestrar sprider härlig julstämning.

16 december Reko-ring Stångby slår upp en julmarknad med miljön i fokus! Lokala hantverkare och livsmedelsproducenter erbjuder allt som behövs inför julen. Aktiviteter för barnen och möjlighet att köpa varm mat och dryck.

Massor med musik

I december är chanserna många att komma i stämning med klassiska och nya jultoner.

Här finns en lista på både Lucia- och julkonserter – i kyrkor, salar, på torg och teater.

Årets julkonserter

Publik lyssnar på luciakonsert som uppträder utomhus.

Få tips och idéer bland våra guider där vi listar butiker för att handla vintage, antikt och loppis. Här hittar du också tips mysiga butiker som är unika för Lund och har ett lite speciellt utbud.

9 och 10 december Kom till gamla naturum och bind en krans att hänga på dörren, en stjärna att hänga i granen eller pyssla ihop något annat fint julpynt av naturmaterial. Allt material finns på plats.

Julbord i Lund

Slå dig ner till dukat bord, rullade köttbullar och inlagd sill. Här är några tips på platser i och runtom Lund som serverar julbord.

Boklunden

Elite hotel Ideon
Grand Hotel i Lund

Hos Talevski i Stadsparken

Hypoteket

Fyra personer äter middag på restaurang.

Uppdaterad:

Mer att upptäcka i och kring Lund

AKTUELLT

Vad vill du hitta på idag? Här hittar du ett rikt urval av evenemang i Lund. Låt dig inspireras av vad som händer just nu eller vad som är på gång längre fram!

Välkommen till stan! Bland trivsamma shoppingstråk och mysiga caféer finns det mycket att uppleva. Gå till listan som ger dig tips på saker att se och uppleva.

I Lund är det lätt att lyckas med kameran. Är det inte imponerade historiska byggnader så är det idylliska gathus med färgglada portar.