Aktiviteter och natur

Bortanför den medeltida stadskärnan är Lund också natursköna vidder, med trolska bokträd och rapsfält som lyser om våren. Kombinera stadslivet med en uppfriskande dagsvandring i vår vackra natur.

En discgolfkorg på en bana placerad ute i naturen.

Romele Disc Golf Arena & Funkisarena

2023 öppnar discgolfbanan strax utanför Lund! Här finns tre året-runt-öppna discgolfbanor som alla har olika svårighetsgrad och utmaning.

Anläggning är också anpassad för två olika aspekter av funktionsvariation – en tillgänglighetsanpassad bana designad rörelsenedsatta och en spännande bana för utövare med intellektuell funktionsvariation.

Tecknade soldater med lansar

Slaget vid Lund

Besök området som med informationsskyltar berättar om slaget som stod mellan Sverige och Danmark 1676, en av de blodigaste striderna på nordisk mark. På kommande sida kan du läsa om slagets förlopp, ta del av broschyrmaterial och andra tips kring hur du kan uppleva ett avgörande skede i svensk historia.

Cykla dressin

Spåren slingrar sig genom vacker natur längs Romeleåsens dalgång

Instagramplatser i Lund

I Lund är det lätt att lyckas med kameran. Är det inte imponerade historiska byggnader så är det idylliska gathus med färgglada portar. Ta en titt på Lunds populära fotoplatser på Instagram och #visitlund.


Blommande magnolia framför Kulturens entré
Tre personer står på kullerstensgata och tittar tillsammans i frågeformulär

Lund utmanar dig

Är du ny i stan eller vill se din hemmiljö med nya ögon? Här hittar du tips på olika spel och quiz som ofta tar dig runt i Lund och utmanar dig med gåtor, skatter, bilder eller andra klurigheter.


Lundaborna tipsar

I Lund finns det mycket att uppleva - både i city och i den stadsnära naturen. Vad ska man inte missa? Vi har bett några Lundabor om deras bästa tips.

Hitta enkelt ut till vandringsleder, naturreservat, fågeltorn, mountainbikespår och mycket annat. Nu finns Lund med i Sveriges största digitala guide för att hitta ut i naturen.

AKTUELLT

Letar du efter biljetter till ett särskilt evenemang i Lund? Här hittar du kommande evenemang i Lund och hur du köper din biljett. Vill du ha personlig service och hjälp kring ditt köp, ring 046- 13 14 15.

AKTUELLT

Vad vill du hitta på idag? Här hittar du ett rikt urval av evenemang i Lund. Låt dig inspireras av vad som händer just nu eller vad som är på gång längre fram!