Lunds kommun startsida

Studentstaden Lund

44 000 studenter kan inte ha fel. Det är något speciellt med Lund. Det går inte att prata om Lund om man inte också pratar om studentstaden Lund, som för övrigt är landets mest populära studieort. 

På universitetet finns runt 44 000 studenter från världens alla hörn som på olika vis sätter sin prägel på staden med diverse aktiviteter och arrangemang. Något som uppskattas av såväl lundensarna själv som besökare i stan.

Lunds Universitet

Tidningen Lundagård har koll på vad som händer

Gemenskap i nationerna

Utöver studierna finns det såklart en massa annat kul att hitta på som student i Lund. Nationerna erbjuder en mängd aktiviteter som konserter, körsång, dans, teater, pubkvällar, idrott, spelkvällar, quiz, stand up, revyer och givetvis en massa spex på olika teman.

Nationer, kårer och Akademiska föreningen, så funkar det

Missa inte Lundakarnevalen

Självfallet måste man nämna Lundakarnevalen som vaknar till liv vart fjärde år, och skapar skönt kaos och kreativitet när tusentals frivilliga studenter bjuder på små och stora spex, revyer, cirkusföreställning, kabaré och konserter. För att inte tala om det stora karnevalståget: en livfull och färgsprakande upplevelse som lockar tiotusentals åskådare från när och fjärran. Helt enkelt en fest utöver det vanliga! Så passa på att besöka Lund i karnevalstider och du får garanterat ett minne för livet med dig hem.

Medlemskap i Studentlund

Som student kan du välja att bli medlem i Studentlund – ett samarbete som sedan 2010 erbjuder ett samlat medlemskap i de flesta kårerna, nationerna och Akademiska föreningen. Som medlem får du helt enkelt tillgång till det mesta av Lunds sprudlande studentliv!

Studentlund

Studentlund på Facebook

I centrala Lund myllrar det av olika sorters caféer där lundabor samlas för att fika, arbeta, studera och umgås. Kolla in vår fikaguide på Instagram för några goda idéer.

Hitta enkelt ut till vandringsleder, naturreservat, fågeltorn, mountainbikespår och mycket annat. Nu finns Lund med i Sveriges största digitala guide för att hitta ut i naturen.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?