48-timmarsguider

Lund är som gjort för att upplevas under en helg - flera gånger om!
Staden och dess omgivningar bjuder på en härlig blandning av mysigt stadsmyller och lugnet i naturen.
Här hittar du kultur och arkitektur, caféliv och vandringsleder. I våra 48-timmarsguider får du inspiration till mycket av varje. Håll till godo!

Upptäck Lund

Det sägs att man kan bo ett helt liv i Lund utan att ha sett alla oaser, vackra byggnader och pittoreska gator. För dig som är här på besök finns mycket att upptäcka! Här hittar du olika 48-timmars-guider för att få inspiration bland alla upplevelser - i staden såväl som i omgivningarna. Självklart har vi gjort plats även för fikapauser och avkoppling.

Par som lutar sig mot varandra över balustrad

Det är lätt att bli kär i Lund!

Flanera genom stadens romantiska kvarter, lär er mer om hjärtat på Livets museum, njut av en härlig picknick i parken eller av utsikten från omgivningarnas gröna vandringsleder. Guiden till Kärlekens Lund är en 48-timmars guide full av tips och idéer.


Lund är en snäll stad!

I Lund välkomnas små fötter att utforska de krokiga gatorna, gå på tur bland domkyrkans vrår och Botans spännande växthus. Här kan ni leka er fram genom museer om historia och om kroppen, upptäcka nytt genom experiment eller bara ta en glass i solen. Utanför staden väntar trollskogar och äventyrslekplatser. Låt oss visa dig barnens Lund!


Två barn leker på stubbar
Tre personer står på kullerstensgata och tittar tillsammans i frågeformulär

Är du redo för en utmaning?

Är du ny i stan eller bara sugen på att se din hemmiljö med nya ögon? Här hittar du tips på olika spel och quiz som tar dig runt i Lund och utmanar dig med gåtor, skatter, bilder eller andra klurigheter.


AKTUELLT

Hitta enkelt ut till vandringsleder, naturreservat, fågeltorn, mountainbikespår och mycket annat. Nu finns Lund med i Sveriges största digitala guide för att hitta ut i naturen.

AKTUELLT

Det lokala Lundabryggeriet gör ett äkta skånskt hantverksmässigt öl. Nu har de också startat ölkällare mitt emot Allhelgonakyrkan. På menyn? Sånt som passar att äta till öl såklart.

AKTUELLT

Det finns flera platser runt om i Lunds kommun där du kan hämta en Lundkarta och annat informationsmaterial - Kulturen, Hotel Concordia, Scandic Star, Högevall, Kommunhuset Kristallen, Medborgarcenter i Dalby, Genarp och Veberöd, Källby Camping (endast under sommaren).