UEFA F17-EM 2024

UEFA F17-EM 2024

Nu är det inte lång tid kvar till premiären i UEFA F17-EM 2024. Mästerskapet spelas 5-18 maj då framtidens legendarer samlas i Lund och Malmö för att göra upp om titeln. Räkna med en hejdundrande fotbollsfest!

Bild tagen från läktaren ut mot fotbollsplanen på Klostergårdens IP

Här spelas UEFA F17-EM 2024

Mästerskapet kommer att spelas på Klostergårdens IP i Lund och på Malmö IP i Malmö. Under mästerskapet spelas totalt 16 matcher fördelat på de båda arenorna.

Totalt åtta nationer kommer att delta i UEFA F17-EM. Som värdnation är Sverige direktvalificerad. 49 länder gör upp resterande sju platser via kvalspel.

Med 100 dagar kvar till premiären i UEFA F17-EM i Malmö och Lund tar förbundskapten Lovisa Delby och F17-landslaget sats mot årets största höjdpunkt.

Chelseaspelaren och svenska landslagsbacken Nathalie Björn berättar om sina erfarenheter och lärdomar från de tidiga mästerskapen med F17 och F19.

Svenska fotbollförbundet bjuder på härliga och fina intervjuer med spelarna inspelade i samband med deras samlingar och landskamper.

I samband med UEFA F17 EM 2024 arrangerar Malmö stad och Lunds kommun/ Visit Lund, FC Rosengård och Svenska Fotbollsförbundet läsprojektet ”Kick and Read”.

Vill du veta mer om årets turnering och turneringens historik så finns det mycket information att hämta på UEFA:s webbplats.

Det finns massor av klubbar i Lunds kommun att välja på för dig som gillar fotboll. Här hittar du en lista på samtliga föreningar och deras respektive dam/flick- och herr/pojk-lag.

Uppdaterad:

Fler topptips

Ta en dag med natur och vandring, gör en utflykt i det kulturhistoriska eller håll dig aktiv med en annan typ av cykling. Upptäck Lunds spännande omgivningar!

Experimentera på Vattenhallen, historiefika på Kulturen eller kasta dig i viltforsen på Högevall! Guiden Barnens Lund är en 48-timmars guide full av tips och idéer. Häng med!

Ny i stan eller vill se din hemmiljö med nya ögon? Här hittar du tips på olika spel och quiz som ofta tar dig runt i Lund och utmanar dig med gåtor, skatter, bilder eller andra klurigheter.