© LundCity

Välkommen till sommaren med Lund!

Här guidas du mellan dansbana, naturområden, museer, glasspaus, konserter, cykelturer, klurigheter och lata dagar. 

Inspireras av lundabor som ger oss nya ögon på vår stad, spela i lyckohjulet - vi lovar vinst varje gång! Och så har vi Sommarlund som, som vanligt leverarar ett välplanerat program med året i åtanke. Säkrast är helt enkelt att gå vidare och botanisera i hela sommarens utbud så du inte missar något.

 

Slumpa fram sommarens upplevelser - vinst varje gång!


Snurra och vinn!

Här har vi ett kul hjul! Det är ett lyckohjul som slumpar fram Lund-upplevelser med fina vinster. Varje gång! Hitta nya smultronställen eller återupplev gamla godingar. Tycker du det saknas något självklart kan också du komma med utflyktstips som du tycker borde vara med. Då är vi fler som kan upptäcka mer av Lund.

Testa lyckan här!

JUST NU! Sommarlund


14 juni - 6 augusti

1 juni släpps programmet! Två veckor senare och hela vägen fram till mitten av augusti kan vi njuta av små och stora upplevelser och evenemang runt om i stadskärnan och byarna. Sommaren kommer kännas både kul och säker med väl utvalda och avvägda evenemang. Vi ses!

Gå till programmet

Naturkartan guidar dig ut


Hitta enkelt ut till vandringsleder, naturreservat, fågeltorn, mountainbikespår och mycket annat. Nu finns Lund med i Sveriges största digitala guide för att hitta ut i naturen.

Gå till Naturkartan här

9 platser för glass


Värme, sommarlov och glassäsong i allra högsta grad! Undrar du vart du ska gå för en glass  eller är du sugen på att hitta ett nytt ställe. Gå vidare och se glassguiden!

Gå till guiden här

Lund med nya ögon


Yingying, Susanne, Simona och Soham har beskrivit sitt Lund efter att ha haft staden som sin hemvist i alltifrån ett till flera år. Vad ser, hör, känner man här när upplevelsen av platsen fortfarande är ny?

Lär artiklarna här

Sand, strand, lek och sport


Vad betyder sommar och semester för dig?

Stortorgets Rivage de Lund erbjuder lata dagar i skuggan, nära till glass. Ett kvarter bort, på Mårtenstorget, hittar du det motsatta - både beachvolleybollplaner och utegym. Kanske är det optimala en kombination? Stadsparken i söder dukar långbord för pyssel och picnic. En sommar i Lund laddat för sköna aktiviteter helt enkelt.

Läs mer här

Guidade turer


Juni, juli och augusti

Nyfiken på att lära känna Lund lite mer på djupet? Följ med på en guidad vandring genom Lunds historia i sommar. Här får du en lista och tips på olika turer med guide.

Gå vidare här

Några av sommarens sporthändelser


Sommar i Lund betyder också sport och idrottstävlingar, se vad vi har på gång!

Läs mer här

Lund utmanar dig!


Lundajakten, Lundarundan, Exploration Lund, Escape House Lund...

...ny i stan eller vill se din hemmiljö med nya ögon? Här hittar du tips på olika spel och quiz som ofta tar dig runt i Lund och utmanar dig med gåtor, skatter, bilder eller andra klurigheter.

Gå till tipsen här

Sommarens utökade turist- och biljettinformation!


Träffa oss 1 juli - 15 augusti 2021

Från och med 1 juli poppar Visit Lund upp på Kulturen med en bemannad turistinformation och försäljning av evenemangsbiljetter. Men i år blir det mer turistinformation än så! Från mitten av juni kan du enkelt hämta en Lundkarta hos någon av våra åtta InfoPoints runt om i kommunen och precis som tidigare finns vi att nå hemifrån eller när du är på språng - på telefon, e-post, via chatt på hemsidan och i sociala kanaler som Facebook och Instagram.

Läs mer här

Take away i Lund


Vill du fortsätta njuta maten från din favoritrestaurang och stötta Lunds restauranger? "Restauranger i Lund med hämtmat" är facebookgruppen som samlar Lunds många möjligheter till take away och hämtmat.

Läs mer på Facebook

Tio naturupplevelser


Välkommen ut till bokskogar, raviner och våtmarker, till Skånes bästa fågelskådarplatser och en av Sveriges äldsta nationalparker. Här finns broschyren som guidar dig till tio underbara naturupplevelser i Lunds kommun.

Gå till broschyren

Evenemangs  -  kalender


Vad vill du hitta på idag? Ta del av digitala evenemang, film på bio, utställningar, musik, teater med mera. Evenemangen är såklart anpassade och många går dessutom att ta del av via sin skärm.

Gå vidare till kalendern

Visit Lund presenterar!


Fem tillfällen när handplockade, kända, svenska artister ger varsin exklusiv minikonsert på utvalda hotell i Lund.

Följ med på musikalisk resa! Här har vi samlat alla konserter som utgjorde varsin del i Lund Hotel Music Tour som sändes under maj och juni i år. Se konserter, men också intima intervjuer med Nisse Hellberg från Wilmer X, Paul Rey, Vera Carpe, Josefin ”Jossan” Johansson, Rickard Söderberg och Mariette. Med på hela resan är Josefin Johansson som är värd för hela balunsen.

Gå till konserterna här

10 måsten i Lund


Är du museifanatiker eller naturälskare? Eller både och? Här har vi samlat 10 måsten i stadskärnan och 10 måsten i vår omgivning, se och upplev!

Vänligen, ha det senaste året i åtanke när du planerar ditt besök och att det kan påverka bland annat öppettider och tillgänglighet, för att skapa trygghet.

Gå till listan

Liten guide om shopping


Den medeltida stadskärnan ger en trivsam shopping med lokala butiker liksom affärer för vintage och second hand. Shoppingstråken ligger tätt på mysiga caféer och restauranger, gröna torg och upplevelser.

Gå till guiden

Lundabor tipsar


Tre lundabor tipsar om sina favoriter. Var hittar man den godaste kardemummabullen? Vad passar utmärkt som hundrunda och var i Lund får man känslan av att vara i Paris?

Gå till tipsen