© LundCity

Upplev Lund

Bland kullerstenar och korsvirkeshus möter historia framtid och tradition de nya idéerna.

Här ligger äventyrsbadet, de mysiga shoppingstråken, matgatan och alla museer. Men Lund är också natursköna vidder, med trolska bokträd och rapsfält som lyser om våren, här kan en dagsvandring lätt kombineras med stadslivet.

I Lund finns mycket att uppleva - både i city och i den stadsnära naturen. Vad ska du inte missa?
Gå vidare till våra guider - Topp 10 - staden, Topp 10 - omgivningarna, Barnens Lund och Shopping - för att hitta idéerna!

Topp 10 i staden


Välkommen till stan! Bland trivsamma shoppingstråk och mysiga caféer finns det mycket att uppleva. Gå till listan som ger dig tips på vad du inte ska missa.

Gå till listan

Topp 10 i omgivningen


Ta en dag med natur och vandring, gör en utflykt i det kulturhistoriska eller håll dig aktiv med en annan typ av cykling. Vad ska man inte missa i vår omgivning?

Gå till topp 10 i omgivningen

Naturkartan guidar dig ut


Hitta enkelt ut till vandringsleder, naturreservat, fågeltorn, mountainbikespår och mycket annat. Nu finns Lund med i Sveriges största digitala guide för att hitta ut i naturen.

Gå till Naturkartan här

Lund på 48 timmar


Här kan du enkelt få en härlig kombination av det mysiga stadslivet med lugnet i naturen. Kultur och arkitektur kombinerat med vandring och aktivitet. I våra 48-timmarsguider får du inspiration till mycket av varje.

Gå till guiderna här

Lund utmanar dig!


Lundajakten, Lundarundan, Exploration Lund, Escape House Lund...

...ny i stan eller vill se din hemmiljö med nya ögon? Här hittar du tips på olika spel och quiz som ofta tar dig runt i Lund och utmanar dig med gåtor, skatter, bilder eller andra klurigheter.

Gå till tipsen här

Lundajakten


Nu i ny version!

Som ett ”escape room” i en ryggsäck, med staden som spelplats! Lundajakten är en stadsvandring där du får lösa utmaningar längs vägen. Företaget Lundalek står bakom aktiviteten som är ett roligt och annorlunda sätt att se och uppleva Lund på, passar vuxna och/med tonåringar. Aktiviteten sker utomhus.

Boka hos Lundalek!

Lund i bilder


Här är det lätt att lyckas med kameran. Är det inte imponerade historiska byggnader så är det idylliska gathus med färgglada portar eller kreativa mushus. Ta en titt på Lunds populära fotoplatser på Instagram och #visitlund.

Gå till tipsen

Lund på cykel


Med cykel når du lätt både det medeltida hjärtat och de gröna utkanterna av staden, landskapet och naturen runt omkring. Läs mer om var du kan hyra en cykel och låt några av Lunds cykelentusiaster guida dig.

Gå till cykeltipsen

Liten guide om shopping


Den medeltida stadskärnan ger en trivsam shopping med lokala butiker liksom affärer för vintage och second hand. Shoppingstråken ligger tätt på mysiga caféer och restauranger, gröna torg och upplevelser.

Gå till guiden

Be here then - nu med ny kärleksfull  runda!


Med appen Be Here Then kan du gå en digital stadsvandring genom Lund med bilder från förr och vyer från idag.

En nyhet är att appen nu även har nya rundor. Upplev t ex Lund via lundabornas kärleksskildringar och vilken betydelse platser i staden har haft för de olika berättelserna. Läs om Hilma af Klints lundperiod eller Vera och Sture som bytte blickar i 1920-talets Lund och tjugo andra berättelser. Appen är gratis att ladda ner och använda!

Läs mer och ladda ner

Barnens Lund


Gå på upptäckartur i Domkyrkan, se palmer och kakaoträd i Botaniska trädgården, besök den utmanande skogslekplatsen och testa vildforsen på äventyrsbadet.

Gå till alla barnaktiviteter